Totenhem je u porazu od Bornmuta izgubio šansu za top četiri

Totenhem je u porazu od Bornmuta izgubio šansu za top četiri

Totenhem Hotspur je iskoristio veliku šansu da pojača nadu da će završiti među prva četiri u Premijer ligi, pošto je borac za ispadanje Bornmut u subotu pobedio u gostima sa 3-2.

Super finiš Danga Uatare u petom minutu nadoknade poslao je navijače kluba sa južne obale u oduševljenje, a Totenhem je krenuo ka izlazu.

Poraz trećeplasiranog Njukasl junajteda od Aston Vile otvorio je vrata Totenhemu i oni su propisno krenuli u prednost u 14. minutu kada ih je Son Heung-min ispalio u vođstvo.

Sinu je ubrzo odbijena sekunda sjajnom odbranom Neta iz Bornmuta, ali je peti Totenhem izgubio put, a greška na beku Pedra Pora je kažnjena kada je Matias Vina izjednačio za južnu obalu u 38. minutu.

Bornmut je potom poslao gostujuće navijače u oduševljenje kada je Dominik Solanke iz blizine pogodio Huga Llorisa šest minuta nakon prekida.

Totenhem, koji je pobedom mogao da ode iznad četvrtoplasiranog Mančester junajteda bar 24 sata, podigao je nivo intenziteta, a Danjumin pokušaj levom nogom doveo je do bjesomučne završnice.

Ali pošto su domaćini tražili pobednika, Bornmut se odlepio i lopta je stigla do Uatare koji je ubacio sa leve strane pre nego što je pogodio desnom nogom iza Ljorisa.

Totenhem ostaje na petom mestu sa 53 boda iz 31 utakmice, tri iza Mančester junajteda i Njukasl junajteda koji su odigrali 29, odnosno 30 utakmica.

Izgledi za opstanak Bornmuta sada izgledaju mnogo ružičastije jer imaju 33 boda, šest bodova bolje od trećeg Notingem Foresta.