Težak poraz mladih od Rumunije, nisu pomogla ni dva sjajna gola

Težak poraz mladih od Rumunije, nisu pomogla ni dva sjajna gola

Dva evrogola postigli su mladi crnogorski fudbaleri u duelu sa Rumunijom kraj Bistrice, ali sve pada u vodu kada se pogleda konačan rezultat – 6:2 kraj Bistrice za „Trikolore sa Karpata“.

Kako se bliži kraj kvalifikacija, a kako su šanse da se uradi nešto veliko još davno izgubljene, očigledno da pada moral i motiv izabranika Nikole Rakojevića, iako ne bi smjelo da bude tako – posljedica je današnji rezultat.

I nije kraj, treba odigrati još jedan meč, za četiri dana protiv Finske u Tampereu.

Crna Gora će završiti pretposljednja u grupi, ima dvije pobjede, remi i šest poraza, Rumunija se sa Švajcarskom i Finskom bori za plasman na Evropsko prvenstvo.

Munteanu je u 16. minutu nakon centaršuta Pantee glavom savladao Ivezića i doveo goste u vođstvo, ali je odgovor Crne Gore bio munjevit. I majstorski – samo pet minuta kasnije izjednačio je Nikola Janjić, direktno iz kornera!

Očekivalo se da će to možda dati krila našim fudbalerima, no dogodilo se suprotno. Već u 27. minutu nakon izgubljene lopte na sredini terena Rumuni su izveli odličnu akciju, asistent je bio Popesku, a realizator Munteanu – 1:2.

Dvije izmjene izvršio je Rakojević na poluvremenu – ušli su Vuković i Mrvaljević, no Rumuni su preko Popeskua u 52. dali treći, a preko Popeskua u 59. minutu i četvrti gol.

Mrvaljević je u 70. minutu zakucao loptu pod prečku sa ivice šesnaesterca i smanjio na 4:2, no očajnu igru Crne Gore, prije svega defanzivnog reda, kaznili su Munteanu u 74. i Radulesku u 89. minutu za konačnih 2:6.

Da mogu mnogo bolje od ovoga „mladi sokoli“ su pokazali prošlog mjeseca u Rumuniji, kada su tijesno izgubili 1:0.