Studenti još žale za prvom utakmicom i danas dočekuju Zvezdu koja dolazi da završi posao

Studenti još žale za prvom utakmicom i danas dočekuju Zvezdu koja dolazi da završi posao

Strahovali su košarkaši Crvene zvezde do poslednjeg sekunda za pobjedu u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige protiv SC Derbija u Beogradu. Evroligaš dolazi u Podgoricu riješen da ranije završi posao.

Ipak, pitaće se nešto i domaćini. Studenti žele da vrate seriju u Beograd.

„ Vrlo težak poraz za nas, nismo očekivali da ćemo ovako da izgledamo tri četvrtine, bili smo baš bolji, ali na kraju je preovladao individualni kvalitet u Zvezdi, koji su odlučili utakmicu “, prisjetio se prvo prvog duela trener SC Derbija, Dejan Jakara .

Slovenački trener je nastavio:

„ Očekujemo veći pritisak na lopti od samog početka moramo na to da se dobro spremimo. Ali svejedno imamo dosta samopouzdanja da možemo da igramo sa njima barem neko vrijeme, i onda što govorim igračima kad dolaze teški minuti moramo još više fokusa da imamo da bi mogli doći do još jednog iznenađenja ”, dodao je Jakara.

Košarkaš SC Derbija Mateo Drežnjak je izjavio:

“ Od početka smo krenuli utakmicu u jakom ritmu, držali smo kroz cijelu utakmicu prednost čak smo imali i 16, 17 razlike, nažalost nismo uspjeli izdržati do kraja. Ostaje žal što nismo iznenadili Zvezdu gore. Druga utakmica, probaćemo ponoviti isto i doći do pobjede. Izgubljene lopte i skok u napad su nas koštale pobjede gore, i da odgovorimo njihovom pritisku, s tim bi mogli imati šanse za pobjedu .”

Košarkaši Crvene zvezde ne kriju da dolaze da završe posao.

„ Očekuje nas druga utakmica sa ekipom SC Derbi i jasno je da moramo da odigramo na prvom mjestu mnogo, mnogo bolje nego prvu utakmicu u Beogradu. Prvo što moramo da imamo a umu je da moramo da igramo na najvišem nivou znajući da na drugoj strani imamo takmičarski vrlo dobru ekipu koja ima svoj kvalitet “, rekao je trener Zvezde, Janis Sferopulos .

Jedan od najiskusnijih u redovima Crvene zvezde, Dejan Davidovac je kazao:

„ Očekuje nas drugi meč četvrtfinala protiv SC Derbija. Na prvom smo bili daleko od svoje igre i ritma koju smo uspjeli da nametnemo u finišu i dođemo do važne pobjede. Znamo da protiv sebe imamo tim koji je vrlo kvalitetan to su pokazali u više navrata, pa i na poslednjoj utakmici u Beogradu. Moramo da odigramo mnogo bolje nego u utakmici broj 1, čvršće, energičnije i sa velikom željom da dobijemo meč u Podgorici i okončamo četvrtfinalnu seriju “, rekao je Davidovac.

ABA PLEJ-OF , ČETVRTFINALE

PETAK

Zadar – Budućnost 73:80 (0-2)

NEDJELJA

Igokea – Partizan 77:101 (0-2)

Cedevita Olimpija – Mega 71:85 (0-2)

PONEDJELJAK

18.30h SC Derbi – Crvena zvezda (0-1 u seriji)