Stojković: NAJBITNIJA utakmica, daćemo sve od sebe

Stojković: NAJBITNIJA utakmica, daćemo sve od sebe

Fudbalska reprezentacija Srbije sjutra uveče igra najvažniju utakmicu na Evropskom prvenstvu.

„Orlovi“ će od 21 sat u Minhenu ukrsti koplja sa Danskom, a ovaj meč je za njih, nakon potaza od Engleske i remija sa Slovenijom, biti ili ne biti. Pobjeda nad ovom skandinavskom selekcijom izabranicima Dragana Stojkovića donosi plasman u osminu finala i nema sumnje da je sve podređeno tome.

„Raspoloženi smo, sjutra je velika utakmica. Svako treba da bude pozitivan, a ispostavilo se da je ovo najbitnija. Danska je dobra reprezentacija, ima dobre igrače, igraju dobar fudbal. Nisu izgubili u dvije prethodne utakmice ana šampionatu, djeluju ozbiljno. I tri prethodna meča sa njima smo Izgubili, nadam se da ćemo to promijeniti sjutra uveče“, rekao je selektor „orlova“ Dragan Stojković na današnjoj konferenciji za novinare.

U prethodna dva meča, sa Slovenijom i Engleskom, „orlovi“ su igrali sa dva napadača. Na pitanje srpskih novinara da li će sjutra uveče Srbija igrati sa jednim ili dva špica, Stojković je odgovorio:

„Razmišljamo o svim segmentima kada je formacija u pitanju. Uostalom, vidjećete sjutra da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača“.

Na jučerašnjem treningu u Augsburgu, Stojković je poseban razgovor obavio sa Lazarom Samardžićem.

„Pitao sam Samardžića da li je spreman da igra. Naravno da je odgovorio pozitivno, spreman je i jedva čeka da izađe na teren „.

Stojković je rekao da njegova reprezentacija djeluje kao tim i da je to najvažnija stvar u igri „orlova“.

„Moje igrače gledam kao tim, ne odvajam ih pojedinačno. Već tri i po godine forsiramo taj stil i tim je onaj koji gubi ili pobjeđuje. Djelujemo dosta oragnizovano i timski i mislim da svaki igrač daje pun doprinos da pomogne timu. Nema samoisticanja, fokusirani smo na to da je tim najvažniji i to me svakako raduje“ .

U prethodna dva meča Srbija je imala mlak start, a na pitanje šta treba da uradi njegov tim da tako ne bude, Stojković je odgovorio:

„To je problem na kojem radimo i to želimo da popravimo. Ne smijemo protivniku da dopustimo da bude bolji na startu, a da krenemo da igramo tek nakon 20 minuta. Nije to samo slučaj ovdje na EURU, već će se to desilo i protiv Austrije. Puno smo pričali o tome prethodnih dana, na terenu i van njega i tridućemo se da toga sjutra uveče ne bude“

Na kraju, Piksi je rekao da će biti određenih promjena u ekipi.

„Biće promjena, ali još uvijek nisam odlučio koliko. Utakmica se igra 90 minuta i treba razmišljlati ko će početi meč, a a ko će biti na klupi. Treba biti pametan i povući poteze po pitanju startne postave, ali i klupe. Jer, danas je klupa mnogo bitna i to se milion puta pokazalo do sada. Utakmica je najvažnija u grupi, određuje sudbinu i plasman. Daćemo sve od sebe, imaju sjajne igrače i ne smijemo da ih potcijenimo“, p oručio je Dragan Stojković