Srpske kadetkinje upisale pobjedu na SP nakon 16 godina

Srpske kadetkinje upisale pobjedu na SP nakon 16 godina

Kadetkinje Srbije pobijedile su Čile 30:24 u okviru drugog kola Svjetskog prvenstva koje se održava u Kini i ostale u igri za plasman u drugi krug.

Inače, ovo je prva pobjeda Srbije na planetarnoj smotri za rukometašice ovog uzrasta posle ravno 16 godina. Što se tiče sadašnjeg trenutka pobjeda je veoma važna jer ostavlja izabranice Zorana Barbulovića u igri za drugi krug.

Da bi to ostvarile moraće da pobijede Švedsku u poslednjem kolu u petak. Najefikasnije u redovima Srbije bile su Sara Radović sa sedam i Mia Nedeljković sa šest golova.

– Mnogo teža pobjeda nego što smo očekivali, ali to je posledica jučerašnjeg poraza. Mi smo igrali izuzetnu odbranu čitavu utakmicu uz neke sitne greške koje se mogu vidjeti po broju primljenih golova. Međutim mnogo tehničkih grešaka i mnogo promašaja su dokaz da su im glave i dalje na jučerašnjoj utakmici sa Austrijom. Nadam se da će nam ovaj dan pauze pomoći da smirimo glave i da ćemo protiv Švedske drugačije izgledati. Smatram da smo i danas drugačije izgledali nego juče bez obzira što smo teško stigli do pobjede, ali ovo je dokaz da se polako privikavamo na uslove koje imamo ovdje. Siguran sam da ćemo mnogo bolje izgledati za dva dana, ali koliko bolje i za šta će to biti dovoljno, pokazaće utakmica – rekao je selektor Barbulović .

Prolaz u drugu fazu obezbijedile su Crna Gora i Hrvatska. Crnogorke su pobijedile Nigeriju 34:9, dok je Hrvatska bila bolja od Angole 30:14 i u petak između sebe igraju za prvo mesto u Grupi B.