Šola objavio spisak za baraž protiv Italije

Šola objavio spisak za baraž protiv Italije

Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, Vlado Šola odredio je spisak od 18 igrača za predstojeći baraž za Svjetsko prvenstvo.

„Lavovi“ će u baražu igrati protiv Italije – prvi meč je 9. maja u Konversanu (20), dok je tri dana kasnije revanš u „Morači“ (17:30).

Okosnicu čine igrači koji su nastupili na posljednjem velikom takmičenju – EHF Euro 2024 u Njemačkoj u januaru, dok bi Filip Krivokapić i Milorad Bakić mogli da dobiju priliku za debi u A timu i na zvaničnim utakmicama, nakon što su u martu nastupili u prijateljskim duelima protiv Gruzije u Podgorici.

Crna Gora će u baražu protiv Italije pokušati da drugi put uzastopno, a ukupno treći put izbori plasman na šampionat svijeta, nakon učešća na prvenstvima 2013. i 2023.

Na spisku su: Nebojša Simić, Nikola Matović, Haris Suljević, Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Luka Radović, Radojica Čepić, Filip Krivokapić, Vasilije Kaluđerović, Milorad Bakić, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor, Vuk Lazović, Nemanja Grbović, Miodrag Ćorsović.

Svjetsko prvenstvo se 2025. godine održava u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.