Škerović: Pobjeda koja mnogo znači, a i konačna razlika može da bude bitna

Škerović: Pobjeda koja mnogo znači, a i konačna razlika može da bude bitna

Start u Meksiko Sitiju nije mogao da bude bolji – košarkašice Crne Gore u 1. kolu pretkvalifikacija za Mundobasket bile su ubjedljive protiv Novog Zelanda (88:64).

„Želim da čestitam djevojkama, odradile su sve što smo tražili. Nije bilo lako, ali smo uspjele da dođemo do pobjede na premijeri, koja mnogo znači, a na ovakvim turnirima i konačna razlika može da ima uticaj, tako da moramo biti zadovoljni“, poručila je selektorka Jelena Škerović nakon utakmice dvorani „Huan de la Barera“.

Možda i očekivano bilo je malo oscilacija na startu utakmice, ali već od sredine druge četvrtine za sve se na parketu pitala Crna Gora.

„Imale smo period u prvom poluvremenu kada smo malo pale fizički, ali i psihički, jer smo u tom momentu promašile baš dosta lakih poena iz kontre. Ali, djevojke su se vratile i sa par izmjena ponovo smo bile u igri, a onda smo nastavili samo da radimo ono što smo zacrtali“, dodala je Jelena Škerović.

Sljedeći rival je Mozambik, nakon toga i domaćin Meksiko – još jedna pobjeda praktično bi značila plasman u polufinale turnira u Meksiko Sitiju.

„Mozambik smo imali mogućnost da pratimo protiv Meksika i to će nam mnogo značiti u pripremi meča, jer ranije baš nismo mogli da nađemo određene informacije o njima“, istakla je crnogorska selektorka.

Utakmica sa afričkom selekcijom igra se u noći između srijede i četvrtka od 1.30 sati.

„Znamo da su sa novim selektorom, da su oslabljene jer su došle bez najbolje igračice na poziciji centra, ali sigurno da neće biti lako protiv njih. Zahvaljujući meču protiv Meksika vidjeli smo određene detalje, skautirali smo ih i imamo vremena da se spremimo za njih“, zaključila je Jelena Škerović.