Simonović: Očekuju nas teške kvalifikacije, spremni smo da pružimo maksimum

Simonović: Očekuju nas teške kvalifikacije, spremni smo da pružimo maksimum

Košarkaši Crne Gore otputovali su za Rigu, gdje će se od utorka do nedjelje boriti za plasman na Olimpijske igre. U Letoniji se ekipi Boška Radovića pruža istorijska šansa da kruniše dobre rezultate urađene tokom prethodnih godina.

„ Jednom u životu se ukazuje ovakva šansa “, nema dilemu centar Marko Simonović .

Stasiti Kolašinac je zadovoljan pripremama.

„ Trudili smo se da se spremimo na što bolji način. Očekuju nas zahtjevne kvalifikacije, prvo moramo da prođemo grupu sa Brazilom i Kamerunom, veoma kvalitetnim reprezentacijama. Očekuju nas teške utakmice, trudićemo se da do prvih mečeva još podignemo formu “.

U konkurenciji Crne Gore, Brazila i Kameruna dvije selekcije će se plasirati u polufinale. Zatim slijedi ukrštanje sa drugom grupom gdje su domaćin Letonija, Gruzija i Filipini.

“ Još nismo radili timski skauting. Individualno smo pratili Brazil protiv Slovnije. Kvalitetna su ekipa, ali ćemo probati da pružimo svoj maksimum . Ponavljam, ovo je jedinstvena prilika da poslije toliko godina, gdje radimo dobre stvari na evropskim i svjetskim šampionatima da se plasiramo na Olimpijske igre. Motivisani smo da radimo najbolje što možemo na treninzima i protiv svih rivala” .

Bivši košarkaš, između ostalih, Čikago Bulsa, Crvene zvezde i Bešiktaša, a od nedavno Bahčešehira će u Rigi imati novu ulogu. Uz Nikolu Vučevića će biti naša glavna osovina na centarskim pozicijama.

“ Ovo mi je treće ljeto u kontinuitetu sa reprezentacijom, imam zahtjevnu ulogu što mi prija. Hendikepirani smo odustsvom iskusnijih igrača, ali tu su mladi momci, gladni uspjeha i spremni da pruže maksimum ”.

Crnogorski su tokom priprema odigrali dva kontrolna meča na Akropolis kupu sa Grčkom i Bahamima i ubilježili polovičan učinak.

“ Prvu utakmicu smo odigrali nakon samo sedam dana priprema i možda nije izgledalo sve kako smo željeli. Selekcija Grčke je kvalitetna ekipa, sa vrhunskim individualcima i favoriti su da iz svoje grupe idu na Olimpijske igre. U drugom meču protiv Bahama smo pokazali reakciju i drugačiju igri, izvukli pobjedu koja nam znači na samopouzdanju pred put u Letoniju ”, zaključio je centar crnogorske reprezentacije Marko Simonović.