Sautgejt: Ovo je moje NAJVEĆE DOSTUGNUĆE

Sautgejt: Ovo je moje NAJVEĆE DOSTUGNUĆE

Garet Sautgejt, selektor Engleske, istakao je da je plasman u finale Evropskog prvenstva u Njemačkoj najveći uspjeh njegove karijere do sada.

Bivši reprezentativac, već dugogodišnji selektor, doveo je ,,Gordi Albion“ drugi put uzastopno do finala kontinentalnog šampionata, pobjedom 2:1 protiv Holandije u polufinalu. Gol rezervnog napadača Votkinsa u 90. minutu riješio je meč, a po riječima Sautgejta, igra njegovog tima bila je mnogo bolja nego u prethodnim utakmicama.

„Jasno je da je ovo moje najveće dostignuće, najbolji momenat od kad sam selektor. Naročito zato što smo igrali tako dobro, u komplikovanom meču. Morali smo stalno da se prilagođavamo, Holandija je pravila mnogo taktičkih promjena, pa smo morali i mi, naročito u odbrani. Mislim da smo im pravili velike probleme tokom cijelog meča, a kraj je bio poseban, za nas kao cjelinu. To je primjer kako se treba žrtvovati za zajednički uspjeh“, rekao je Sautgejt.

Istakao je širinu i kvalitet rotacije sa kojom raspolaže na šampionatu.

Heroj Engleske o pobjednonosnom golu – „Nevjerovatno, kunem se…“

„Najbitnije je to što su svi igrači spremni da u bilo kom momentu uđu na teren i pruže specifičan doprinos. Na primjer, Votkins i Palmer su nam pružili dodatnu i drugačiju energiju. Kapiten Kejn je vukao lakšu povredu od prvog poluvremena, a znam da nam Votkins može znatno pomoći u presingu, izbjegavanju ofsajd zamki… Lako je bilo da se odluči da uđe u igru“, dodao je selektor.

Engleska će protiv španske reprezentacije igrati u nedjelju od 21 sat u finalu, biće rasterećena uloge favorita protiv moćnog rivala.