SAD završavaju kvalifikacije za Kup Billie Jean King bez poraza

SAD završavaju kvalifikacije za Kup Billie Jean King bez poraza

Džesika Pegula i Sjedinjene Države završile su borbu protiv Austrije u kvalifikacionoj akciji za Kup Bili Džin King u subotu u Delrej Biču, Florida.

Pegula je savladala Juliju Grabher sa 6-1, 6-3, dok su Koko Gauf i Kejti Mekneli pobedile Melani Klafner i Sinju Kraus sa 6-1, 6-4. Gauff i Pegula su u petak zabeležili pobede u nizu.

Kvalifikacije su održane u petak i subotu na lokacijama širom sveta. Nacije pobednice plasiraće se u finale u novembru. Švajcarska i Austrija su se već plasirale u finale kao dva prošlogodišnja finalista.

Svaka serija najbolje od pet sastoji se od dva meča u singlu prvog dana, zatim obrnutih mečeva u singlu, a zatim meča u dublu drugog dana.

Italija je u subotu počela sa vođstvom od 2-0 nad Slovačkom u Bratislavi, u Slovačkoj, ali je morala da izdrži pobedu od 3-2. Anna Karolina Schmiedlova i Viktoria Hruncakova, koje su u petak izgubile svoje singl mečeve, preokrenule su situaciju.

Šmiedlova je pobedila Jasmine Paolini sa 6-1, 4-6, 6-4, a Hruncakova je vratila Elisabetu Cocciaretto 6-3, 7-6 (2), ali je Italija preživela kada je njen dubl tim Cocciaretto i Martina Trevisan nadživeo Hruncakovu i Terezu Mihalikovu 6 -4, 4-6, 7-5.

Rumunija je takođe počela dan sa vođstvom od 2-0 u Kopru, u Sloveniji, ali je nestala kada je Tamara Zidanšek pobedila Anu Bogdan sa 3-6, 7-6, 7-5, a Kaja Juvan je vratila Žaklin Adinu Kristijan sa 6- 2, 6-4.

Dubl meč u kojem se Juvan i Zidanšek susreću protiv Irine Bare i Monike Nikulesku prekinut je pri rezultatu 3-3 u prvom setu. Planirano je da se završi u nedelju ujutro.

Španija je osvojila svoju seriju protiv Meksika u Marbelji, u Španiji, kada je Nurija Parisas-Diaz pobedila Marselu Zakarijasa u uzastopnim setovima, nakon što su Meksikanke Đulijana Olmos i Renata Zarazua izbegle pobedom u tri seta u trećem meču.

Češka, koja je dan počela sa vodećim Ukrajinom sa 2-0 u Antaliji, Turska, izgubila je prvi meč dana kada je Marta Kostjuk pobedila Barboru Krejčikovu u tri seta, ali je završila seriju kada je Marketa Vondrousova pobedila u svom meču u nizu. .

Nemačka je pobedila u oba meča kako bi se odvojila od nerešenog rezultata 1-1 i osvojila seriju protiv Brazila u Štutgartu u Nemačkoj. Jule Niemeier je pobedila u tri seta nad Beatriz Hadad Majom, a onda je Ana-Lena Fridsam izgubila samo jedan gem u pobedi nad Lorom Pigosi.

Francuska i Kazahstan, koje su u petak takođe završile sa vođstvom od 2-0, u subotu su završile protivnike sa 3-1. Britanka Karolin Garsija pobedila je u meču u singlu i izvukla rezultatom 2-1 od Francuske u Koventriju, u Velikoj Britaniji, ali su Ališa Barnet i Olivija Nikols pobedile Klaru Burel i Kristinu Mladenović u teškom meču u tri seta za pobedu.

Kazahstanka Elena Ribakina prenela je Poljakinji Magdi Linet drugi poraz u dva dana i ostvarila pobedu u seriji od 3-1 u Astani u Kazahstanu. Došlo je nakon što su Veronika Falkovska i Alicja Rosolska pobedile u meču dublova i smanjile zaostatak Poljske na 2-1.

Kanada i Belgija su bile nerešene 1-1 u subotu u Vankuveru, Kanada, a Leilah Fernandez je preuzela, podižući domaće na pobedu u seriji.

Posle Fernandezove pobede u tri seta nad Izalin Bonaventuru, Belgijanka Greet Minen je ponovo ušla u meč pobedom u tri seta nad Ketrin Sebov. Ali Fernandez i Gabrijela Dabrovski nisu ostavile nikakvu sumnju u ishod dublova, pobedivši Minen i Kirsten Flipkens sa 6-1, 6-2.