SAD pobjedile Uzbekistan, plasirale se u grupnu fazu Dejvis kupa

SAD pobjedile Uzbekistan, plasirale se u grupnu fazu Dejvis kupa

Sjedinjene Države su u subotu ušle u grupnu fazu finala Dejvis kupa, osvojivši pobednički bod u pobedi nad Uzbekistanom rezultatom 4-0 od dubl tima Rajeev Ram i Austin Krajiček.

Pobedili su Sergeja Fomina i Sanjara Fajzieva sa 6-2, 6-4, nakon što su Tomi Pol i Mekenzi Mekdonald pobedili u singl mečevima u petak u Taškentu.

Ram je broj 3 na ATP Tour rang listi parova i udružio se sa Džoom Solsberijem kako bi osvojio poslednje dve titule na Otvorenom prvenstvu SAD u muškom dublu. Ali Amerikanci su se odlučili da ne koriste Ram prošle godine u poslednjem kolu, kada su ispustili meč dublova u porazu od Italije od 2-1 u četvrtfinalu.

Krajiček je debitovao u Dejvis kupu, dostigavši 9. mesto na rang-listi dublova krajem prošle godine.

„Imali su pet sjajnih dana priprema, i kao što se očekivalo, izašli su veoma oštro i dobili rani brejk u prvom setu. A nakon toga je bilo kao dva teretna voza, nije ih bilo zaustaviti“, rekao je privremeni kapiten David Nainkin.

Denis Kudla je potom pobedio Amira Miluševa sa 6-4, 6-4.

Pobednici 12 kvalifikacija koje se održavaju ovog vikenda — šest od petka do subote, šest u subotu i nedelju — napreduju u grupnu fazu finala Dejvis kupa u septembru, zajedno sa aktuelnim šampionom Kanadom, vicešampionom Australijom 2022. i dobitnicima vajld karata Italija i Španija.

Osam timova će se plasirati u završne mečeve finala Dejvis kupa od 21. do 26. novembra u Malagi u Španiji.

U ostalim utakmicama u subotu:

Francuska 3, Mađarska 2: Na zatvorenim tvrdim terenima u Tatabanji u Mađarskoj, Ugo Humbert je osvojio Francuze pobedom od 6-3, 6-3 nad Fabijanom Marozanom. Adrijan Manarino je forsirao odlučujući meč pobedivši Martona Fučoviča sa 7-6 (6), 6-2.

Srbija 4, Norveška 0: Na zatvorenim tvrdim terenima u Oslu gosti, koji su igrali bez prvoplasiranog Novaka Đokovića, odložili su meč kada su Filip Krajinović i Nikola Čačić savladali Viktora Durasovića i Hermana Hojerala sa 6-4, 3-6, 6- 3. Hamad Međedović je tada nadživeo Durasovića sa 6-4, 6-7, 10-4.

Švedska 3, Bosna 1: Na zatvorenim tvrdim terenima u Stokholmu, Mikael Imer je poslao domaćine savladavši Damira Džumhura sa 6-1, 1-6, 6-3.