Sabalenka lako do drugog kola Rolan Garosa, Rud bolji od Alvesa

Sabalenka lako do drugog kola Rolan Garosa, Rud bolji od Alvesa

Druga teniserka svijeta, Bjeloruskinja Arina Sabalenka plasirala se danas u drugo kolo Rolan Garosa pošto je pobijedila Ruskinju Eriku Andrejevu sa 6:1, 6:2.

Sabalenka je prvi set osvojila poslije 33 minuta igre, prepustivši 19-godišnjoj Ruskinji samo jedan gem. Teniserke su na početku drugog seta razmijenile po brejk, prije nego što je Bjeloruskinja do kraja napravila još dva brejka za pobjedu i plasman u drugo kolo.

Bjeloruskinja će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv bolja iz duela Iren Buriljo Eskoriuela – Mojuka Učidžima.

U drugo kolo drugog grend slem turnira u sezoni plasirale su se i Hrvatica Petra Martić koja je bila bolja od Francuskinje Kristine Mladenović sa 6:4, 6:4, kao i Ruskinja Darija Kasatkina pošto je slavila protiv Poljakinje Magdalene Frenh sa 7:5, 6:1.

Brža od kiše, koja cijelog dana remeti program na Rolan Garosu, bila je i Holanđanka Aranča Rus koja je pobijedila Njemicu Anđelik Kerber sa 6:4, 6:3.

U muškom dijelu turnira, svoje mjesto u drugom kolu obezbijedili su Norvežanin Kasper Rud i Australijanac Aleks de Minor.

Rud, sedmi teniser svijeta, bio je bolji od Brazilca Felipea Meligenija Alvesa sa 6:3, 6:4, 6:3, dok je De Minor pobijedio Amerikanca Aleksa Mičelsona sa 6:1, 6:0, 6:2.