Ronaldo nakon meča – Bilo je SVE ili  NIŠTA, i TUGE i RADOSTI

Ronaldo nakon meča – Bilo je SVE ili NIŠTA, i TUGE i RADOSTI

Za Kristijana Ronalda je sinoć bilo svega na meču protiv Slovenije, prvo tuge, plača a potom neizmjerne sreće jer su se nakon jedanaesteraca plasirali u četvrfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Foto: YouTube screnehsot/beIN SPORTS France

Regularni dio utakmice završen je 0:0, pa je utakmica otišla u produžetke.

U 103. minutu Žota je prošao kroz sredinu i ušao u kazneni prostor gdje ga je sačekao Drkušić, a poslije tog duela dosuđen je jedanaesterac.

Ronaldo je u 105. minutu izveo penal, šutirao je u donji desni ugao, a Oblak je odbranio i izbacio loptu u korner. Kapiten Portugalije se poslije toga rasplakao, a na pauzi uoči drugog produžetka tješili su ga saigrači.

„Prvo tuga, a onda radost, to je ono najbolje što fudbal donosi. Ovo su neobjašnjivi trenuci. Bilo je sve ili ništa, to se desilo. Imao sam priliku da reprezentaciji donesem prednost, nisam uspio u tome. Izvinjavam se. Oblak je dobro odbranio. Ne znam da li sam ijednom promašio u toku godine, a sada kada je bilo najpotrebnije Oblak mi je odbranio šut “, rekao je Ronaldo.

Utakmica je riješena poslije penala.

Prvi za Sloveniju šutirao je Josip Iličić, drugi penal izveo je Jure Balkovec, a treći Benjamin Verbič i sva tri penala odbranio je Kosta.

Ronaldo je prvi šutirao u ekipi Portugalije i postigao gol, a zatim je precizan bio i Bruno Fernandeš. Treći penal izveo je Bernardo Silva, postigao je gol i odveo Portugal u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Ronaldo je pohvalio Kostu.

„Tim je odradio izvanredan posao, borili smo se do kraja, ali ćemo pažljivo morati da analiziramo utakmicu. Portugal je ovo zaslužio, jer je imao više prilika. Slovenija je provela skoro cio meč braneći se. Tim zaslužuje čestitke, posebno golman, koji je imao tri veoma dobre odbrane“.

Na račun Kristijana Ronalda pohvale je sipao selektor Roberto Martines.

„Ronaldo je velika ličnost, on je naš kapiten i pokazao je da u životu postoje teški trenuci tokom kojih ne smijemo da odustanemo. Ne treba do toga da dođe čak ni kada stvari ne idu dobro. Ovo je zajednička pobjeda, pobjeda za svlačionicu“ , zaključio je selektor Portugala.