Rajt: Timskom odbranom smo zatvorili Božića; Megi: Napunili smo reket i nismo im dali otvorene šuteve

Rajt: Timskom odbranom smo zatvorili Božića; Megi: Napunili smo reket i nismo im dali otvorene šuteve

Košarkaši Budućnosti će devetu sezonu zaredom nastupati u polufinalu ABA lige. Plavi su u četvrtfinalu plej-ofa počistili Zadar u dva meča. Odlučujuća pobjeda izvojevana je sinoć, na vrućem terenu u Višnjiku.

“Znali smo da će biti teško, mnogo teže nego u prvom meču, jer ovdje su navijači jako glasni. Zadar je fizički jaka ekipa, uvijek spemna za veliku borbu, ali smo došli pripremljeni i zasluženo slavili“, rekao je plejmejker Budućnosti, Mekinli Rajt.

Plavi su ponovo sveli Zadar na mali broj poena. Odbrana je bila ključ uspjeha, a doprinos je dao i Amerikanac.

“Tokom cijele karijere dosta pažnje posvećujem odbrani, veliki izazov mi je da čuvam najbolje igrače rivala, shvatam to lično. U Zadru igra Božić, koji je MVP lige, jasno je da ima veliki potencijal. Slavković je oradio odličan posao na Luki. Tanasković, Makundu, Popović i ja takođe. Svi smo se mijenjali, mislim da smo ga prilično zaustavili, nisam samo ja, bila je to timska odbrana“, kazao je Rajt.

Plavi će možda sjutra oko 20 časova saznati ime rivala u polufinalu. Tada bi trebalo da se završi meč Igokee i Partizana. Ukoliko crno-bijeli slave završiće posao. U suprotnom će odlučivati majstorica, 28. aprila.

“Vjerovatno će nam rival biti Partizan. Oni su elitni tim, sa igračima koji imaju mnogo poena u rukama ali volim izazove i vjerujem da imamo šansu“, poručuje Amerikanac.

Trojkaš Flečer Megi je utakmicu u dvorani “Krešimir Ćosić” završio sa 11 poena.

“Ovdje je uvijek teško igrati, Zadar je tim slavne tradicije, ali dobrom energijom u drugom dijelu prelomili smo meč“, rekao je Megi.

Amerikanac je potencirao defanzivu.

“Zadar je atipičan tim, sa puno viskoh igrača. Napunili smo reket, nismo im dozvolili da šutiraju otvorene trojke i to je bio ključ. Sada nas vjerovatno čeka Partizan“, zaključio je Megi.

ABA PLEJ-OF, ČETVRTFINALE

PETAK

Zadar – Budućnost 73:80 (0-2, kraj serije)

NEDJELJA

18.00h Igokea – Partizan (0-2 u seriji)

20.00h Cedevita Olimpija – Mega (0-1 u seriji)

PONEDJELJAK

18.30h SC Derbi – Crvena zvezda (0-1 u seriji)