Prva A liga košarkaša: Danas počinje 2. kolo, Podgorica sjutra traži prvu pobjedu sa novim trenerom

Prva A liga košarkaša: Danas počinje 2. kolo, Podgorica sjutra traži prvu pobjedu sa novim trenerom

Košarkaši Podgorice gostuju sjutra ekipi Lovćena 1947 u okviru 2. kola Prve A lige. Ekipa iz glavnog grada je na premijeri nove sezone poražena od Kotora 89:87, dok su Cetinjani novu sezonu otvorili ubjedljivim porazom u Tivtu od Teoda 75:43.

Nakon poraza od Kotora došlo je i do promjena na klupi podgoričkog tima, tako da je kormilo od Dragana Radovića preuzeo Boško Radović , koji će sjutra prvi put biti u ulozi šefa stručnog štaba kluba iz Bemaks arene.

„ Svjesni smo da nas čeka zahtjevno gostovanje, jer je Lovćen uvijek na Cetinju neugodan. Naravno, razmišljamo samo o sebi, jer je ovo za nas veoma bitna utakmica. Želimo da dođemo do pobjede nakon dva teška poraza na startu sezone „, kazao je za klupski sajt Vasilije Milović , koji je ovog ljeta pojačao redove Podgorice.

Milović je posljednje dvije sezone nosio dres Leotara, a prije odlaska u Trebinje igrao je za Sutjesku, sa kojom je potpisao prvi profesionalni ugovor, a u sezoni 2021/2022 u dresu Nikšićana upisao je i prve minute u ABA 2 ligi. Igrao je za juniorsku reprezentaciju Crne Gore na šampionatu Evrope 2019.godine. Ove sezone želi da se dokaže u dresu Podgorice…

„ Trenirali smo zaista kvalitetno i mislim da smo spremni da pružimo dobru partiju. Neće biti lako, ali svakako da smo optimisti „, naglasio je Milović.

Inače, drugo kolo I A MCKL počinje danas. Od 18 časova igraju Sutjeska Elektroprivreda i Ibar , dok će Danilovgrad dočekati Šušanj, a od 20.30h u sali Srednje mješovite škole u Golubovcima, sastaju se novi prvoligaš, Vukovi Zeta i Dečić . U nedjelju se igraju, takođe, tri utakmice, a sva tri meča su u terminu od 18 časova.

Osimm meča Lovćen 1947 – Podgorica, igraju još Kotor – Milenijum i Primorje 1945 – Teodo . Drugo kolo biće zaključeno u ponedjeljak, kada se sastaju SC Derbi – Jedinstvo 1950 , a meč u dvorani ,,Kuća košarke“ počinje u 19 časova.

RASPORED

Subota

18.00: Sutjeska Elektroprivreda – Ibar

18.00: Danilovgrad – Šušanj

20.30: Vukovi Zeta – Dečić

Nedjelja

18.00: Lovćen 1947 – Podgorica

18.00: Primorje 1945 – Teodo (prenos RTCG)

18.00: Kotor – Milenijum

Ponedjeljak, 14.oktobar

19.00: SC Derbi – Jedinstvo 1950