Prosinečki: Šarka će nas bodriti sa neba, nedostajaće nam na svakom okupljanju, na svakom meču mislićemo za njega

Prosinečki: Šarka će nas bodriti sa neba, nedostajaće nam na svakom okupljanju, na svakom meču mislićemo za njega

Selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore Roberta Prosinečkog šokirala je vijest o iznenadnoj smrti golmana naše selekcije, Matije Šarkića.

Crnogorski fudbal zavijen je u crno, 26-godišnji čuvar mreže preminuo je rano jutros u stanu u Budvi, gdje je provodio odmor nakon naporne sezone.

Šarkić je odigrao devet utakmica za reprezentaciju Crne Gore, partija protiv Belgije u Briselu prije 10 dana bila je i najbolja u njegov karijeri u nacionalnom timu, u kojem je nastupao i svim uzrasnim kategorijama.

„Teško mi je da pričam, teško je reći bilo šta… I dalje sam u nevjerici, i dalje ne mogu da prihvatim da se to zapravo dogodilo, da Matija više nije sa nama… Sjajan momak, ljudska gromada, primjer za sve. Sjajan golman, slobodno mogu reći svjetska klasa i svi smo se radovali mnoštvu njegovih nastupa u budućnosti… Radna etika koja ga je krasila predstavljala je garanciju da će Matija doseći visine koje zaslužuje. Nažalost, sudbina je bila jača od njegove predanosti i posvećenosti poslu kojim se bavio. Matija će za sve nas u reprezentaciji ostati upamćen kao nasmijani div, „dječak“ pun optimizma i pozitivnog duha. Nedostajaće nam na svakom okupljanju, na svakom treningu, na svakoj utakmici koju budemo igrali i uvijek ćemo misliti na njega. Siguran sam da će nas Šarka bodriti sa neba. Moje iskreno saučešće porodici Šarkić. Počivaj u miru dragi Matija“, kazao je Prosinečki.