Poraz Crne Gore na startu Evropskog prvenstva

Poraz Crne Gore na startu Evropskog prvenstva

Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas od selekcije Slovenije (81:61) na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Izabranici Dušana Dubljevića pružili su sjajan otpor mnogo kvalitetnijem rivalu u prvom poluvremenu, ali je Slovenija u nastavku meča napravila razliku i na kraju došla do ubjedljivog trijumfa.

Slovenija je povela 9:2, da bi Crna Gora, nakon trojke Sudara, na kraju prve dionice imala svega četiri poena zaostatka (23:19).

Sjajna igra iz finiša prve četvrtine nastavljena je početkom druge, pa je naša reprezentacija trojkom Jankovića, u 13. minutu, prvi put povela – 26:23.

Imala je naša reprezentacija tri poena viška i 1:49 prije kraja prvog poluvremena, kada je Lacmanović pogodio tri bacanja za 37:34, da bi isti igrač pogodio i za najveću prednost – 39:34.

Ipak, u nastavku je Slovenija dokazala da je bolja. Serijom 15:2 u prvih pet minuta drugog poluvremena Slovenci su stekli dvocifrenu razliku (51:41). U 31. minutu Sudar je pogodio za 55:62, a onda je uslijedila serija Slovenije 19:4, čime je stigla do ubjedljive pobjede.

Danilo Lacmanović je postigao 16 poena, a imao je i sedam skokova, dok je Vladimir Sudar pored 16 poena imao po dva skoka i asitencije.

Dvocifren u našoj selekciji bio je još Petar Minić sa 11 poena, uz četiri skoka i tri asistencije.