Podgorica prvi put domaćin u ABA 2 ligi: Najbolja igra u sezoni vodi do polufinala

Podgorica prvi put domaćin u ABA 2 ligi: Najbolja igra u sezoni vodi do polufinala

Koronavirus je učinio da se NLB Druga ABA liga i nakon kraja pandemije igra kroz „balone“, pa je jedan od najmlađih crnogorskih klubova tek ovog proljeća dočekao da bude domaćin meča regionalnog takmičenja – i to plej-ofa.

Košarkaši Podgorice u prvom meču četvrfinala doigravanja ABA 2 lige dočekuju Zlatibor – meč u „Bamax areni“ zakazan je za sjutra od 20 sati.

„Odigrali smo veliki broj utakmica na visokom nivou i mislim da smo zasluženo među osam najboljih timova. Ipak, naše želje i ambicije tu se ne završavaju, jer sada nas očekuje novi izazov“, poručio je Dragan Radović , trener Podgorice.

Crnogorski predstavnik je ligaški dio sezone završio na šestom mjestu, dok je Zlatibor bio trećeplasiran.

„Radi se o ekipi koja je posljednje tri sezone uvijek u vrhu, a prije dvije godine bila je prvak ABA 2 lige. Samim tim svjesni smo da nas očekuje težak dvomeč. U napornom smo ritmu utakmica, kako na domaćoj sceni, tako i ABA 2 lige, zbog čega nije bilo mnogo vremena za odmor i analizu“, dodao je Radović.

Sve to neće biti izgovor za njegove momke…

„Spremni su i s nestrpljenjem čekaju početak četvrtfinala. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani u oba meča, da pružimo najbolju igru ove sezone i da nastojimo da izborimo polufinale“, naglasio je Radović.

Jedini meč odigran između ova dva rivala u aktuelnoj sezoni pripao je Zlatiboru, koji je u januaru bio ubjedljiv sa 90:68.

„Riječ je o protivniku koji je prije svega jako dobro organizovan i vođen, već par godina je lider kako u domaćem prvenstvu, tako i u ABA 2 ligi koju su već jednom osvojili. Gledajući sastav ekipe, čini se da su ove godine najkvalitetniji“, smatra Milutin Đukanović , jedan od najiskusnijih u timu Podgorice.

Košarkaš sa Cetinja vjeruje da će tribine biti dobro popunjene.

„Jedna smo od najmlađih ekipa u ligi tako da bitno je da smo dokazali sebi da možemo da pobijedimo bilo kog od favorita. Gladni smo uspjeha i pozivam sve ljubitelje košarke da dođu u ‘Bemax arenu’ i uživaju u kvalitetnoj košarci“, zaključio je Đukanović.

U plej-ofu ABA 2 lige igraju se po dvije utakmice, a na kraju odlučuje koš razlika. Crnu Goru među osam najboljih predstavlja i Sutjeska, koja će u srijedu dočekati Vojvodinu.

ABA 2, četvrtfinale

Utorak

Helios – Spartak (18h)

Podgorica – Zlatibor (20h)

Srijeda

Sutjeska – Vojvodina (18h)

MZT – Široki (20h)