Pobjednik Svijetskog prvenstva Skaloni obnavlja ugovor sa Argentinom do 2026. godine

Pobjednik Svijetskog prvenstva Skaloni obnavlja ugovor sa Argentinom do 2026. godine

Selektor Argentine Lionel Skaloni produžio je ugovor do 2026. godine, saopštio je u ponedeljak fudbalski savez te zemlje nakon što je predvodio tim do trijumfa na Svetskom prvenstvu u Kataru prošle godine.

Skaloni je obnovio ugovor nakon što se u ponedeljak u Parizu sastao sa predsednikom AFA Klaudiom Tapijom, čime je prošao na sledeće Svetsko prvenstvo u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Državama.

„Klaudio Tapija i Lionel Skaloni sastali su se da zaključe produženje ugovora kao trenera Senior selekcije do 2026. godine“, navodi se u saopštenju AFA.

Skaloni, koji je igrao za argentinski Njuels Old Bojs, Lacio i Majorku, započeo je vezu sa reprezentacijom kao deo stručnog štaba predvođen Horheom Sampaolijem, koji je otpušten nakon što su ispali u šesnaestini finala na Svijetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Skaloni, 44, dao je temeljnu reviziju tima koji je kapiten Lionela Mesija, osvojivši Kup Amerike 2021. plus ‘Finalissimu’ protiv Italije i Svetsko prvenstvo 2022. On ima rekord od 37 pobjeda, 15 remija i pet poraza u 57 utakmica .

„Kada je poverenje visoko, komunikacija je jednostavna i efikasna. Nastavljamo da jačamo projekat nacionalnog tima, zajedno sa Lionelom Skalonijem, trenerom svijetskog šampiona“, rekao je Tapija, koji boravi u Parizu da prisustvuje dodeli FIFA nagrada ‘The Best’.

Skaloni je favorit da bude proglašen za najboljeg trenera 2022. na dodjeli nagrada kasnije u ponedeljak.