„Plave“ žele svoju igru na povratku u „Moraču“

„Plave“ žele svoju igru na povratku u „Moraču“

Prvi put u “Morači” od septembra 2020, a pred navijačima u našoj najvećoj dvorani i nešto duže… Rukometašice Budućnosti na premijeri u Podgorici nove sezone Lige šampiona dočekuju Brest – utakmica 2. kola zakazana je za 14 sati.

Mnogo toga prošlo je od tog meča protiv moskovskog CSKA u “korona sezoni”, kada je u dvorani moglo da bude ukupno 50 osoba, podgorički velikan prošao je mnoge krize, ali nikada nije bio uzdrman kao ovog ljeta.

Ipak, preživjela je Budućnost i strah od gašenja, a sada želi da uživa u najboljem evropskom rukometu – nekako ujedinjena nakon burnog ljeta.

– Ove sezone imamo zajedništvo, pravi smo tim i porodica. Imamo i veliku energiju i to nas krasi – poručila je kapitenka “plavih” Ivona Pavićević.

U prvom kolu Budućnost je odigrala dobrih 40 minuta protiv Rapida u Bukureštu, ali nije imala snage za duži otpor – sada će igrati protiv još jednog od favorita.

– Sigurno je da ćemo na svakom meču igrati našu igru, da ćemo se fokusirati na sebe i da ćemo dati maksimum, pa ćemo na kraju vidjeti da li je to dovoljno za neku pobjedu – dodala je Ivona.

Brest je bez greške otvorio novu sezonu – fenomenalna Ruskinja Ana Vjahireva i drugarice u Ligi šampiona su bile bolje od Vajpersa, a potom u domaćem šampionatu od Šambrea.

– Dočekujemo odličnu ekipu, sa vrhunskim igračicama, ali smatram da postoji način da se zaustavi svaki tim – želim da igramo našu igru na našem terenu – jasna je Pavićević.

Smatra da bi igra u ofanzivi mogla da bude ključna na putu ka iznenađenju.

– Važno je da ne dozvolimo da Brest igra svoju igru. Moramo da budemo na nivou i u napadu i u odbrani, a posebno u ofanzivi treba da odigramo pametno, strpljivo i sa što manje tehničkih grešaka – smatra lijevo krilo “plavih”.

Kapitenka se raduje povratku u “Moraču”.

– S nestrpljenjem očekujemo meč, poslije toliko godina se vraćamo u “Moraču” za koju nas vežu posebna energija i emocija. Sigurna sam da će biti dobar meč.

SNAGA ISPRED GOLA

Možda su nakon odlaska glavnog sponzora mnoge pozicije ostale su slabije popunjene, ali kada su u pitanju golmanke – Budućnost tu ne bi trebalo da brine. Uz sjajnu Armel Atingre sada je tu i Sakura Hauge.

– Lakše mi je od kada je Hauge tu – ona je golmanka sa mnogo iskustva i ima malo više godina od mene. Ima i drugačiji stil branjenja. Sada nemam pritisak, a ona može da bude i dobar primjer – poručila je Atingre, koja je na pres konferenciji pred duel sa Brestom govorila na crnogorskom jeziku.

I djevojka koja u posljednje vrijeme brani boje Crne Gore dobro zna kakav rival dolazi iz zemlje u kojoj je počela rukometnu karijeru.

– Brest ima dobru bekovsku liniju, uz Anu Vjahirevu tu su i Melin Nokandi i Anika Lot… Tu je i njihovo iskustvo, tako da ćemo morati puno da radimo i da budemo fokusirane. Očekujem veliku borbu, pa ćemo morati da budemo pametne i smirene – zaključila je Atingre.

Budućnost i Brest bili su rivali u grupi i prošle sezone – nakon pomalo senzacionalnog boda u Francuskoj (20:20), “plave”, ipak, nisu imale snage, pa je nekoliko dana kasnije Brest slavio u Podgorici (34:21).

PAROVI 2. KOLA GRUPE B: Budućnost – Brest (14h), Ludvigsburg – Đer (14h), Esbjerg – Odenze (16h). Juče: Vajpers – Rapid 30:30.

Bonus video: