Peković pred Helsinki: Bez mnogo EUFORIJE   i pametno od starta

Peković pred Helsinki: Bez mnogo EUFORIJE i pametno od starta

Nakon sinoćnje eliminacije Mornara, Dečić je jedini preostali crnogorski adut na međunarodnoj sceni – Tuzani imaju šansu da ispišu još jednu lijepu stranicu u klupskoj istoriji i dođu na korak od plasmana u Ligu konferencija.

Naš prvak sjutra će kraj Bistrice ugostiti Helsinki u revanšu treće runde kvalifikacija – Dečić ima zadatak da prestigne zaostatak iz prve utakmice, koju je Helsinki riješio u svoju korist minimalnim rezultatom.

”Svjesni smo svi koliko je važna sjutrašnja utakmica i da bi eventualnim prolaskom uradili veliku stvar, kako za nas, kao tim, klub, tako i za sve ljubitelje fudbala u Crnoj Gori. Opet, sa druge strane, ne smijemo da budemo previše euforični, da krenemo na sve ili ništa od prvog minuta.” kazao je trener Dečića Milorad Peković i dodao:

“Moramo da budemo pametni, hrabri u isto vrijeme, zato što jurimo taj gol zaostatka. Priprema je drugačija nego za ostale utakmice. Moramo da budemo pametni, zato što ekipa Helsinkija će drugačije igrati. Mi moramo biti ofanzivniji, pa će oni imati prostora prema naprijed. Imaju brze, hitre igrače i znaju to da iskoriste. Od prvog momenta moramo da budemo pametni, u isto vrijeme da imamo samopouzdanja koje smo stekli u prethodnim utakmicama. Da probamo da napravimo iskorak i da se svi na kraju radujemo”.

Na kraju je pozvao i navijače da dođu u Nikšić, jer će njihova podrška biti veoma važna u ovom duel.

”Sigurno da bi drugačija priča bila da igramo na našem stadionu, pred domaćim navijačima. Situacija je takva kakva jeste, moramo da se prilagođavamo. Mislim da i u Nikšiću ono što je bitno, uslovi su dobri, može da se igra dobar fudbal. Nadam se da će i tamo da dođe dosta navijača da nas podrži” , zaključio je Peković.

Duel je sjutra od 21 sat. Bolji iz dvomeča Helskinkija i Dečića u plej-of rundi igraće sa slabijim iz duela trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Kalskiva i Borca iz Banja Luke.