Pavićević: Biti selektor Srbije je prestižno zanimanje

Pavićević: Biti selektor Srbije je prestižno zanimanje

Nekadašnji košarkaš i trener Budućnosti, kao i selektor Crne Gore, Luka Pavićević govorio je za medije o mogućnosti da preuzimanja reprezentacije Srbije.

Srbija je ostala bez selektora nakon što se razišla sa Svetislavom Pešićem.

“To je nezgodno pitanje. Ali mogu reći da je najljepši dio moje karijere to što imam četiri trenera koji su u Kući slavnih”, počeo je odgovor za Sport klub Pavićević.

Potom je dodao.

“Kao klinac u Podgorici, kada je Budućnost bila u drugoj ligi i kada je u cijelom gradu postojao samo jedan košarkaški teren, ja sam se kao igrač više razvio kroz reprezentativne selekcije. Jugoslavija je imala ozbiljan regrutacioni skauting sistem po cijeloj zemlji. Najveći napredak u karijeri postizao sam kroz reprezentaciju. Jedini sam igrač koji je igrao u selekciji koja je tri godine starija. Bila je generacija ’65, a ja sam tu bio kao igrač iz generacije ’68” , rekao je Pavićević.

Podsjeća da čim je postao trener brzo je dobio priliku da vodi reprezentaciju.

“Bila je to juniorska selekcija u kojoj su bili Tripković, Luka Bogdanović, Micov, Peković… Potom sam išao korak po korak. Vodio sam univerzitetsku reprezentaciju što je bukvalno kao priprema za seniorski tim. Bio sam i selektor reprezentacije Crne Gore. Biti selektor Srbije, posebno u ovom momentu, je izuzetno zahtjevno i prestižno zanimanje. Znam koliko kvalitetnih trenera postoji na ovim prostorima. Što se mene tiče, ja sam školovan i pripreman za tu poziciju”, zaključio je Pavićević.