Partizan zaustavio željezničare

Partizan zaustavio željezničare

Fudbaleri Partizana ostvarili su rutinsku pobjedu protiv pančevačkog Železničara (2:0), u trećem kolu Mocart bet Super lige Srbije. Klub iz Humske uspio je da prebrodi novi debakl u Evropi, te u domaćim okvirima nastavio niz trijumfa.

Izabranici Aleksandra Stanojevića pitanje pobjednika riješili su već u prvom poluvremenu. Rivala je pogotkom u 13. minutu načeo Svetozar Marković , nakon asistencije Bibrasa Natka iz kornera. Gol za ispostaviće se konačnih 2:0 dao je Đorđe Jovanović u 39. minutu posle ubacivanja Nikole Antića . Priliku da koliko-toliko učine finiš utakmice na ,,JNA“ uzbudljivijim, gosti su propustili u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena, kada je Dariu Grgiću Aleksandar Jovanović odbranio penal.

Partizan je sa nova tri boda sačuvao lidersku poziciju u ligi, pa će u nešto boljem raspoloženju ući u dvomeč treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope sa švajcarskim Luganom.

U preostalim susretima fudbalskog šampionata Srbije, koji su juče bili na programu, Čukarički je u derbiju trećeg kola nadigrao Vojvodinu 3:1, dok je kragujevački Radnički bio ubjedljiv protiv imenjaka iz Niša(4:0). Neriješeni ishod desio se samo u Bačkoj Topoli, gdje je TSC odigrao bez golova sa Spartakom iz Subotice (0:0).