Partizan ispao iz Lige Evrope u produžetku, rival za opstanak na Evro sceni najteži mogući

Partizan ispao iz Lige Evrope u produžetku, rival za opstanak na Evro sceni najteži mogući

Partizan neće igrati u Ligi Evrope ove sezone, pošto je eliminisan od Lugana. Na utakmici u Švajcarskoj pobjednika nije bilo, pošto je meč završen rezultatom 2:2 i to nakon produžetaka.

Crno-bijeli su izgubili u Beogradu 1:0 i zbog toga su ispali, ali i dalje imaju šansu za nastupaju u Evropi. Njih sad očekuje plej-of za Ligu konferencija.

Bolje su izabranici Aleksandra Stanojević izgledali na ovoj utakmici koja se odigrala na stadionu Tuna. Dobre prilike nisu iskoristili Aldo Kalulu i Ibrahim Zubairu . Kad je izgledalo da će se na odmor otići bez golova, na scenu je stupio Gajas Zahid .

Natan de Medina je ukrao loptu, ona je stigla do raspoloženog Ksandera Severine koji je proigrao Norvežanina. Ovaj je napravio sjajan lažnjak i dobrim udarcem iz daljine uspio da savlada Saipija .

Ipak, drugo poluvrijeme nije dobro počelo po goste. Lopta je posle dobre akcije došla do Renata Štefena . Njegov prvi pokušaj izblokirao je Nihad Mujakić , ali vratila se lopta Švajcarcu koji je iz drugog puta uspio da matira Aleksandra Jovanovića .

Nije primljeni pogodak pokolebao Partizan. Gosti su uspeli u 67. mintu drugi put da dođu do prednosti. Korner je izveo Zahid, a sjajan je u skoku bio kapiten Svetozar Marković koji je udarcem glavom uspeo da zatrese mrežu rivala.

Za crno-bijele je još bolje bilo od 87. minutu kada je Albijan Hajdari morao u svlačionicu. On je dobio crveni karton, tačnije drugi žuti, pa je švajcarski klub morao sa desetoricom da igra do kraja.

Pošto promjene rezultata nije bilo, meč je otšao u produžetke. U prvih 15 minuta ništa važno pomjena se nije desilo, ali u drugom jeste.

Najprije je tim Aleksandra Stanojevića propustio priliku da postigne treći gol. Udarac Kervina Arijage je zaustavio živi zid, da bi Saipi udarac Markovića .

Nakon toga je uslijedila kazna i šok za goste u 111. minutu. Štefen je uputio centaršut sa desne strane, lopta je preletjela De Medniu i sam je na drugoj strani ostao Hišam Mau kome nije bilo teško da postigne gol.

Partizan će za plasman u Ligu konfrencija igrati sa Gentom. Bizoni su na papiru čak jači tim od Lugana. Crno-bijeli takođe nemaju dobru tradiciju u mečevima sa belgijskim timovima, tačnije nikada nisu pobijedili neki tim iz zemlje Beneluksa. Sa Gentom su igrali dva puta i imaju remi i poraz.

Podsjećanja radi, Vojvodina nije imala sreće, pošto je nakon penala ispala od Maribora u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Već u 2. kolu istog takmičenja od Mornara je eliminsan Radnički iz Kragujevca.