Rotenberg ATP-u: Vratite Đokoviću sedmicu na vrhu rejtinga od 12. avgusta

Rotenberg ATP-u: Vratite Đokoviću sedmicu na vrhu rejtinga od 12. avgusta

Ben Rotenberg, ime je među najmanje omiljenim kod navijača Novaka Đokovića. Čuveni teniski novinar nikada nije prestajao da pronalazi nove razloge u u odbijanju da prizna da je srpski tebnsier najveći u istoriji bijelog sporta.

Bio je i veliki pobornik deportacije Đokovića sa Australijan opena, samo zato jer Đoković je koristio ustavno pravo da sam donosi odluke o svom zdravlju.

Ipak, da je veliki poznavalac tenisa Roteberg je pokazao u sukobu sa Asocijacijom teniskih profesionalaca i upravo on insistira da se Novaku Đokoviću doda još jedna sedmica na vrhu ATP liste.

Razlog je rezultat Janika Sinera na Mastersu u Indijen Velsu, koji je poništen (zabranjena masažna krema je zvanično uticala na doping italijanskg tensiera) i oduzeto mu je 400 bodova.

Na ATP rejtingu iz 12. avgusta vodio je Siner s 8.770 bodova, dok je Novak Đoković drugi s 8.450 bodova. Oduzimanjem 400 bodova od Sinera, vodeći na listi trebao je biti Đoković.

Rotenberg je kontaktirao ATP pitajući hoće li se Đoković jedna sedmica računati još na broju jedan. ATP je odgovorio da nema retroaktivnog oduzimanja i da može uticati samo na sadašnji poredak. No Đoković je odustajanjem od Sinasinatija izgubio 1.000 bodova u tom trenutnom poretku.

„Nikako ne mogu prihvati da je ATP u pravu“, objasnio je Rotenberg.