„Republikanci“ u Prvoj ligi – Zabjelo će ponovo uživati u rukometu

„Republikanci“ u Prvoj ligi – Zabjelo će ponovo uživati u rukometu

Koliko vole rukomet i svoj klub Zabjelčani su pokazali prije tri sezone u Drugoj ligi kada je atmosfera na njihovim utakmica uvijek bila sjajna, a sada će poznata podgorička četvrt uživati i u Prvoj ligi.

Zabjelo se vraća u seniorsku konkurenciju i od naredne sezone će biti dio crnogorske elite – „republikanci“ su nakon što se ugasila Druga liga nastupali u Pionirskoj ligi.

U susret uzbudljivom periodu koji je pred ovim klubom održana je izborna sjednica Skupštine kluba i izabrano rukovodstvo koje će voditi Zabjelo u naredne četiri godine.

Za predsjednika je izabran Marko Brnović, a za članove Upravnog odbora Maja Vukčević, Branko Nilević i Ivan Banović.

„U proteklom periodu Zabjelo je postizalo zavidne rezultate, nadam se da je pred nama svijetla budućnost puna uspjeha za djecu iz našeg kluba“, poručio je Brnović.

Naglasio je da je ovaj klub do sada dao 16 reprezentativaca u mlađim kategorijama, a da je Luka Poje nastupio i za A selekciju Crne Gore.

„Cilj nam je da i drugi naši igrači ubrzo zaduže dres reprezentacije i daćemo sve od sebe da im za tako nešto obezbijedimo najbolje uslove“, dodao je Brnović.

Trener i osnivač kluba Ivan Banović istakao je da su za Zabjelo u fokusu djeca i igrači kluba za koje, kako kaže, nisu dozvolili da ostanu na ulici i bez angažmana.

„Trudili smo se da svima izađemo u susret i otvorimo prostor za napredovanje. U budućnosti ćemo to raditi i sa seniorima, jer je plan da od naredne sezone vratimo na scenu i prijavimo seniorsku ekipu za Prvu ligu Crne Gore“, poručio je Banović.

Povratkom Zabjela u SBbet Prvu ligu Podgorica će tako imati gradski derbi i okršaje „republikanaca“ i Budućnosti.