Radović i Simić: Moramo jasno reći da smo favoriti i prihvatiti tu ulogu

Radović i Simić: Moramo jasno reći da smo favoriti i prihvatiti tu ulogu

Crna Gora je favorit protiv Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo, ali tu ulogu je potrebno opravdati na terenu – to su poruke kapitena „lavova“ Mirka Radovića i golmana Nebojše Simića uoči predstojećih mečeva protiv „azura“.

„Lavovi“ u srijedu letom iz Tirane, putuju za Konversano, gdje će u četvrtak (20) odigrati prvu utakmicu baraža. Revanš je u nedjelju (17.30 sati) u „Morači“.

Zahvaljujući pobjedi protiv Srbije (30:29) na prethodnom Evropskom prvenstvu, „lavovi“ su žrijeb za baraž dočekali u 1. šeširu, pa su uspjeli da izbjegnu neke rukometne velesile, a dobiju „azure“ protiv kojih će pokušati da nastave kontinuitet učešća na velikim takmičenjima.

„ Naš primarni cilj je da nastavimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Što se tiče Italije – favoriti smo na papiru, ali se to mora dokazati na terenu. Sa velikim poštovanjem ulazimo u utakmicu. Spremamo se najbolje moguće, ima dosta video materijala da pogledamo u ovom periodu. Ali, isto tako znamo ko smo mi, gdje stojimo. Potrudićemo se da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo „, poruka je kapitena, Mirka Radovića .

Radović poručuje da postoji pozitivan pritisak.

„ To je neki pozitivan pritisak, jer je čast igrati za reprezentaciju. Oni će sigurno imati olakšicu, jer nisu pod pritiskom. Mi ćemo gledati da se spremimo najbolje moguće. Samim tim, da izađemo na teren i napravimo to što je do nas. Poštujemo ih, ali znamo kakva smo mi ekipa i na šta smo spremni .“

Revanš je u nedjelju, kapiten Crne Gore očekuje spektakl u „Morači“.

„ Sigurno nas u nedjelju očekuje spektakl. Očekujemo da navijači dođu i podrže nas. Uživaćemo, kao i uvijek kada igramo pred domaćom publikom. Željni smo toga. Olakšavajuća okolnost je što revanš igramo kod kuće. Ovo je utakmica od 120 minuta. Ništa nije završeno u prvom meču. Dok sudija ne odsvira kraj u ‘Morači’ mi ćemo da igramo i damo sve od sebe „, poručio je Radović.

Crna Gora juri treće učešće na rukometnim Mundijalima. „Lavovi“ su prije dvije godine u baražu eliminisali Grčku, ekipu koja je slična Italijanima smatra golman Nebojša Simić.

„ Vidimo koliko je bila bitna pobjeda protiv Srbije. Italija podsjeća na Grčku sa kojom smo igrali u baražu za prethodno Svjetsko prvenstvo. Niži su, brži su, borbeni, dosta igraju bez ljevaka na poziciji desnog beka. Ima dosta asocijacija na Grčku. Sa Grčkom smo se dosta mučili – u ‘Morači’ smo ih pred kraj slomili. Nadam se da će ovog puta biti drugačije, ćemo u prvom meču ostvariti dobar rezultat i da ćemo u revanš ući rasterećenije. Ostaje da vidimo da li smo konačno takmičarski sazreli da ne potcijenimo nikoga „, jasan je Simić.

Čuvar mreže Melzungena poručuje da Italija nije za potcjenjivanje.

„ Italija ima dobrog golmana, što je u rukometu jako bitno. Što se tiče ostatka ekipe – imaju par igrača koji igraju u Njemačkoj, par ih nastupa u Francuskoj. Nisu za potcjenjivanje. Gledajući šta smo pokazali posljednjih četiri-pet godina, moramo jasno reći da smo favoriti i prihvatiti tu ulogu. Očekujem pozitivan ishod na oba meča „, zaključio je Simić.