Popović: Značila bi nam podrška sa tribina, navijači su naš šesti igrač

Popović: Značila bi nam podrška sa tribina, navijači su naš šesti igrač

Sada slijedi ono pravo – počinje plej-of ABA lige. Za košarkaške Budućnosti je doigravanje regionalnog takmičenja hajlajt sezone, jer su odavno ispali iz kombinacija u Evrokupu. Na Jadranu je to bila sasvim druga priča. Do pretposlednjem kola Plavi su bili u igri i za drugu poziciju. Ipak, morali su da se zadovolje trećim mjestom. Prednost domaćeg parketa izabranci Andreja Žakelja imaće samo u četvrtfinalu, gdje igraju sa Zadrom.

Prvi meč na programu je danas od 19 časova u SC Morači. Šta je potrebno za uspjeh u plej-ofu dobro zna kapiten Budućnosti, Petar Popović .

“ Potrebno je da pokažemo da smo svjesni odgovornosti koju nosi plej-of. Znamo ko nam dolazi u goste, znamo da se radi o dobroj ekipi. Spremni smo za borbu i da otvorimo seriju pobjedom. To je ono što želimo “, rekao je Popović na konferenciji za medije.

Cetinjanin je zatim uvjeravao predstavnike medija da on i saigrači znaju šta plej-of utakmice nose i šta se od njih očekuje.

“ Spremni smo, ne fali nam motiva, siguran sam da ćemo izaći na parket kako treba. Utakmice u doigravanju su nešto sasvim drugo, nose veći značaj od mečeva u regularnom toku sezone. Moramo od početka da pokažemo jasan stav, nije lako kada u plej-of ulazite u ulozi favorita, može da bude, kako da kažem, klimavo, ako ne shvatite rivala ozbiljno “.

Kapitenu Budućnosti i njegovim saigračima je puno značila pobjeda nad SC Derbijem u poslednjem kolu ligaškog dijela takmičenja, nakon poraza od FMP-a i Partizana.

“ Trijumf nad gradskim rivalom je značajan zbog mnogo aspekata. Igrali smo sa SC Derbijem četiri utakmice, istina u različitim sastavima i momentima za obje ekipe i pretrpjeli tri vezana poraza. Nikada nije ugodno završiti regularni dio sezone porazom. Pokazali smo u tom meču solidnu igru i ubilježili pobjedu koja je učinila da se na talasu pozitivne energije pripremimo za plej-of “.

Budućnost i Zadar se dobro poznaju, ali Popović poručuje da sve što je ranije bilo pada u vodu.

“ Zadar poslednjih godina nije mijenjao ekipu, poznajemo se dobro, nema velikih nepoznanica među nama, znamo koga treba da zaustavimo i imamo jasan plan. Neće međutim te prethodne utakmice puno uticati na ishod sledeće. Čeka nas potpuno novu meč, samim tim što je riječ o plej-ofu “.

Dalmatinci u Podgoricu dolaze predvođeni dvostrukim uzastopnim najkorisnijim igračem ABA lige, Lukom Božićem.

“ Božić je lider Zadra poslednje dvije sezone, ali imaju puno oružja oko njega, što ga i čini boljim. Prilično su atipična ekipa, igraju sa pet visokih igrača u svakom trenutku. Opasni su, Žgenec dobro šutira spolja i može da raširi protivničku odbranu u svakom momentu. Mazalina dobro znam još iz mlađih kategorija, do 16. godine je igrao plejmejkera i jako je neugodan. Tu je i Drežnjak, da ne nabrajam redom… Nije Zadar samo Luka Božić. Ima tu mnogo stvari na koje moramo da odgovorimo “.

Kapiten Budućnosti je zatim pozvao navijače da u što većem broju dođu u najveću crnogrorsku dvoranu.

“ Značila bi nam podrška sa tribina, jer znamo kakvu razliku naši navijači mogu da naprave. U pravom smislu riječi su naš šesti igrač i nadam se da će se odazvati u velikom broju našem pozivu. Zajedno možemo da napravimo dobre stvari i da svi zajedno uživamo u najboljem mogućem otvaranju plej-ofa “, zaključio je kapiten Budućnosti, Petar Popović.

ABA LIGA, PLEJ-OF

Subota

19.00h Budućnost – Zadar

Ponedjeljak

18.00h Crvena zvezda – SC Derbi

20.00h Mega – Cedevita Olimpija

Srijeda

18.30 Partizan – Igokea

Petak (19. april)

19.00h Zadar – Budućnost

Nedjelja (21. april)

18.00h Igokea – Partizan

20.00h Cedevita Olimpija – Mega

Ponedjeljak (22. april)

18.30h SC Derbi – Crvena zvezda