Dobrić danas ide na Gruziju, oporavio se od povrede

Dobrić danas ide na Gruziju, oporavio se od povrede

Dobra vijest za selektora Srbije Svetislava Pešića za današnji (18.00) meč protiv Gruzije u Tbilisiju u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bek Virtusa iz Bolonje Ognjen Dobrić se oporavio od povrede skočnog zgloba i zaigraće protiv tima koji predvodi s klupe nekadašnji trener Partizana i Budućnosti Aleksandar Džikić. On će mijenjati igrača ruske Rune Aleksu Radanova.

To je jedina izmjena u odnosu na premijerni meč u Pioniru protiv Finske. Uroš Trifunović ostao je u Beogradu i on neće igrati u ovom okupljanju. On je blago istegao zadnju ložu i kroz terapiju treba da sanira povredu, kako bi se što prije stavio na raspolaganje treneru Partizana Željku Obradoviću pred završnicu sezone u kojoj je ulog veliki. Prekobrojan je opet Aleksa Uskoković koga nije bilo ni protiv Finaca, kada su Orlovi slavili sa 77:61.

Pobjedu protiv Gruzije pokušaće da izbore: Nikola Đurišić, Ognjen Jaramaz, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Aleksa Avramović, Vanja Marinković, Dušan Beslać, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Luka Mitrović i Balša Koprivica.

Posle meča sa Gruzijom slijedi pauza do ljeta i okupljanja pred Olimpijske igre u Parizu (27. jul – 11. avgust), dok su sledeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 21. i 24. novembra.

Ostaje da se vidi da li će u terminima pred kraj godine na kormilu Srbije i dalje biti Svetislav Pešić, pošto mu posle Igara zvanično ističe ugovor.