Rukometaši Srbije na Evropskom prvenstvu

Rukometaši Srbije na Evropskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Srbije ovjerila je plasman na Evropsko prvenstvo, poslij pobjede nad Finskom u gostima 30:29 u petom kolu kvalifikacija.

Izabranici Tonija Đerone bili su u podređenom položaju većim dijelom susreta, ali su samoj završnici uspjeli da dođu do trijumfa i to golom Vukašina Vorkapića u posljednjim sekundama meča.

Srbija je ranije obezbijedila kartu za Njemačku, pošto je prethodno Norveška savladala Slovačku 33:23, ostavivši je bez šanse da ugrozi „orlove“ na drugom mjestu. Selektoru Srbije, Toniju Đeroni, ovo je treći uzastopni plasman na veliko takmičenje. Od kada je preuzeo najbolje srpske rukometše, dva puta se plasirao na EP odnosno jednom na svjetsku rukometnu smotru.

– Druga utakmica zaredom koja nije jedna od naših najboljih. Utakmica nije počela loše, ali ako uzmemo u obzir da smo u prvom poluvremenu imali samo jednu odbranu, jasno je zašto je sve krenulo nizbrdo. Sa druge strane njihovi golmani su bili sjajni. Izgubili smo koncentraciju, izgubili smo način igre koji nas je krasio. Ipak, jako je važno preokrenuti utakmicu u kojoj ti ne ide dobro kao što je to bio slučaj danas. Vratili smo se iz minusa što možemo da zahvalimo i našim golmanima koji su pred kraj bilo na visini zadatka – rekao je španski stručnjak.

Kod pobjednika najefikasniji bili su Nemanja Ilić sa osam golova, Bogdan Radivojević sa pet i junak Vukašin Vorkapić i Marko Milosavljević sa po četiri gola. Na drugoj strani Maks Granlund postigao je čak devet golova.