Đorđije Jovanović: Čast mi je da budem dio kluba sa velikom istorijom

Đorđije Jovanović: Čast mi je da budem dio kluba sa velikom istorijom

Jedan od igrača koji je uoči nove sezone pojačao Budućnost Voli je Đorđije Jovanović.

Potencijalni crnogorski reprezentativac je profesionalnu karijeru počeo u Partizanu, a onda je otišao u SAD, gdje je igrao za Ontario Kliperse u G ligi, razvojni tim Los Anđeles Klipersa. Ovog ljeta je odlučio da se vrati u Crnu Goru, a bio je prvo pojačanje Budućnosti tokom ljeta.

”Povratak u AdmiralBet ABA ligu i povratak kući poslije par godina. Poslije tri godine u Partizanu i dvije godine u Americi, čast mi je biti dio kluba sa velikom istorijom, biti uz ove momke i boriti se uz njih“, rekao je Jovanović.

Budućnost sezonu otvara večeras (20) u „Topolici“ protiv Mornara na startu regionalnog takmičenja. Kada je riječ o Evrokupu, ekipa Andreja Žakelja prvu utakmicu igra u srijedu (19), u Istanbulu protiv Bešiktaša.

„Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat u ABA ligi i Evorkupu. Znamo da će biti teško, ali mi smo tu već mjesec, treniramo jako i mislim da smo spremni. Težimo da budemo bolji iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening, tako da se nadamo što boljoj sezoni”, kaže Jovanović.

Budućnost je tokom priprema odigrala sedam utakmica, a zabilježila je šest pobjeda i poraz. „Plavi“ su osvojili turnir u Širokom Brijegu, gdje su bili bolji od Splita i Zadra.

”Igrali smo sa ekipama koje su nam pružile veoma dobar otpor, što nam je puno značilo da se ekipa uskladi, da se upoznamo što više moguće. Izgledamo dobro, iz utakmice u utakmicu je sve bolje – i u odbrani i u napadu. Mislim da će, kako vrijeme bude odmicalo i budemo što više zajedno, to izgledati veoma dobro”, poručio je Jovanović, koji je sa mladom reprezentacijom Crne Gore prije dvije godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici.