Olajinka: Probaću da u Zvezdi ponovim partije iz Slavije

Olajinka: Probaću da u Zvezdi ponovim partije iz Slavije

Crvena zvezda je u januaru 2023. dogovorila transfer Pitera Olanjinke i to bez obeštećenja, a krilni napadač iz Nigerije koji je parafirao saradnju na tri godine uz mogućnost produžetka na još jednu, je danas predstavljen. Stigao je iz češke Slavije.

„ Imao sam već priliku da posjetim stadion i oduševljen sam Marakanom. Sjajno je biti u Zvezdi, osjećam se odlično, svi su me lijepo dočekali i jedva čekam da zaigram. Gledao sam tokom proljeća nekoliko Zvezdinih mečeva, vidio sam da imamo dosta kvalitetnih igrača i sjajan tim. Dolazak u Zvezdu je veliki korak za moju karijeru. Svjestan sam da je korak naprijed, a promjena, iako nije laka, ide uz posao fudbalera. Ovo je novi izazov koji sam postavio pred sebe ”, kazao je Olanjinka na predstavljanju.

Nije želIo da upoređuje Slaviju i Zvezdu, ali je istakao da će pružiti svoj maksimum u Zvezdinom dresu.

„ Još uvijek ne mogu da uporedim koja je ekipa bolja, ali ću znati odgovor na to pitanje kada budem počeo da treniram sa saigračima u Zvezdi. Što se tiče utakmice sa Interom, daću sve od sebe da ponovim te igre u Zvezdinom dresu i oduševim navijače “.

Nigerijac je bio kapiten, ali i najbolji igrač Slavije, za koju je na 183 meča postigao je 50 pogodaka uz 26 asistencija. U Zvezdi će nositi dres sa brojem 14.