Đoković u 1. kolu Vimbldona protiv Koprive, Siner i Alkaras u drugom dijelu žrijeba

Đoković u 1. kolu Vimbldona protiv Koprive, Siner i Alkaras u drugom dijelu žrijeba

Srpski teniser Novak Đoković će takmičenje na Vimbldonu, trećem grend slem turniru u sezoni, početi duelom protiv Čeha Vita Koprive, odlučeno je danas žrijebom.

Đoković je povrijedio koljeno u meču osmine finala na Rolan Garosu početkom juna i morao je da se povuče sa tog turnira. On je odmah u Parizu operisan, ali je njegovo učešće na Vimbldonu bilo neizvjesno.

Ipak, njegovo ime se danas našlo na žrijebu.

Ako preskoči prvu prepreku, sedmostruki šampion Vimbldona će u drugom kolu igrati sa pobjednikom meča Džejkob Firnli – Alehandro Moro Kanas.

Potencijalni rival Đokoviću u trećem kolu je Argentinac Tomas Martin Ečeveri, u četvrtom Danac Holger Rune ili Rus Karen Hačanov, dok ga u eventualnom četvrtfinalu čekaju Poljak Hubert Hurkač ili Australijanac Aleks De Minor.

Ukoliko stigne do polufinala mogući rivali su mu, po žrijebu, Njemac Aleksander Zverev, Rus Andrej Rubljov ili Grk Stefanos Cicipas, dok sa Italijanom Janikom Sinerom ili Špancem Karlosom Alkarasom ne može da se sastane prije finala.

Đoković je titulu na Vimbldonu osvajao 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. Prošle godine je izgubio od Alkarasa u finalu (6:1, 6:7, 1:6, 6:3, 4:6).

Kada je reč o ženskom delu turnira, najbolja igračica sveta, Poljakinja Iga Sfjontek će takmičenje početi protiv Amerikanke Sofije Kenin. Prošlogodišnja šampiona, Čehinja Vondroušova odbranu titule počeće duelom protiv španske teniserke Jesike Bouzas Maneiro.

Vimbldon počinje u ponedjeljak, 1. jula.