Đoković prozvao dio vimbldonske publike: Ne možete da me dotaknete

Đoković prozvao dio vimbldonske publike: Ne možete da me dotaknete

Sedmostruki vimbldonski pobjednik Novak Đoković kritikovao je dio navijača koji su mu, kako vjeruje, zviždali tokom meča.

Srpski teniser plasirao se sinoć u četvrtfinale nezvaničnog prvenstva svijeta u tenisu, savladavši u tri seta Danca Holgera Runea (6:3, 6:4, 6:2).

„Vrlo sam zadovoljan. Rune nije igrao blizu svog najboljeg nivoa, loše je počeo, izgubio je prvih 12 poena i to je uticalo. Nije lako čekati cijeli dan da izađeš na teren, pritisak se diže. Zadovoljan sam, uradio sam prave stvari u pravim trenucima, spasio sam nekoliko brejk lopti, bio sam čvrst. Stvari su mogle da se promijene da nisam osvojio te gemove. Pristojna igra, zadovoljan sam što sam pobijedio u tri seta“, rekao je Đoković posle meča.

On se zatim obratio navijačima i zahvalio na podršci, ali se obratio i onima koji su navijali za Runea. Pojedinici su uzvikivali „Ruuuune“, pa se činilo da zvižde Đokoviću.

„Čestitam svima koji su ostali i pokazali poštovanje, a svima koji su izabrali da ne pokažu poštovanje prema igračima – želim vam lakuuu nooooć“, rekao je Đoković.

Na konstataciju voditelja da se nada da su to bili uzvici za Runea, Đoković je odgovorio: „Ne, ne, to ne prihvatam“.

„Znam da su navijali za Runea, ali to je i izgovor za ‘buu’. Na Turu sam više od 20 godina i znam sve trikove. Fokusiram se na one koji vole tenis, plate karte, cijene napore igrača. Igrao sam u mnogo neprijateljskijim atmosferama, vjerujte mi, ne možete da me dotaknete“, rekao je srpski teniser.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora.

„Osjećam se odlično na terenu, idemo dan po dan. Uvijek imamo na čemu da radimo i kada nema mečeva. Sjutra ću sa mojim timom analizirati meč i pripremiti se za naredni“, rekao je Đoković.

„Igrao sam sa njim nekoliko puta ove godine na raznim podlogama, ali prvi put ćemo igrati na travi. On je jedan od najbržih igrača na Turu. Moraću mnogo da trčim, uživam u trčanju i sa 37 godina“, naveo je osvajač rekordne 24 grend slem titule.