Đoković: Motivacije uvijek ima, zlato u Parizu mi je dalo mnogo energije

Đoković: Motivacije uvijek ima, zlato u Parizu mi je dalo mnogo energije

Novak Đoković je uspješno počeo nastup na US openu – srpski teniser je u prvom kolu lako savladao Moldavca Albota 3:0 (6:2, 6:2, 6:4).

Đoković je sinoć još jednom ispisao istoriju – postao je teniser sa najviše pobjeda (78) na „Artur Eš“ stadionu, najvećem teniskom objektu na svijetu.

„Ne mogu da kažem da sam najsvježiji, pogotovo mentalno. Borim se na terenu da imam poletnost i mentalnu svježinu, ali pošto je slem u pitanju, motivacije uvijek ima. Nebrojeno puta sam rekao da su mi ovi turniri prioritet, tu želim da uložim dodatnu energiju“, poručio je Đoković nakon susreta.

Drugi teniser svijeta je uspješno krenuo u odbranu titule.

„Posljednji slem u godini, igrači mu pristupaju pomalo umorni, ali onda svi izvlačimo posljednji atom snage i motivacije. Jako je sada malo vremena bilo, zbog OI, neki su iz Pariza direktno išli u Montreal da igraju u drugoj vremenskoj zoni na drugoj podlozi. To su izazovi koje nosi tenis. Ja sam se malo odmorio, ako mogu tako to da nazovem, i da treniram. Meni su sada drugačiji prioriteti. U Parizu je bilo veliko pražnjenje, ali mi je zlato i dalo mnogo energije, podstreka, osjećam i rasterećenje uzevši sve u obzir, to putovanje profesionalno do zlata“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je odigrao prvi meč na betonu još od marta. U međuvremenu je imao problema sa koljenom, pa je bilo pitanje kako će se adaptirati na ovu podlogu.

„Čvrst početak. Mučio sam se sa servisom i ritmom na nekim udarcima, ali generalno sam bio dobar s osnovne linije. Uvijek je izazov taj prvi meč, pogotovo poslije zlata na šljaci i bez meča na betonu pet-šest mjeseci. Očekivao sam da bude malo više problema, nadam se da ću uspjeti da igram bolje svakim danom. Na slemovima imamo dan pauze da radimo na nekim stvarima, osjećam da mi je to potrebno, sjutra idem na trening da radim na svemu. Koljeno je dobro, nisam imao nikakvih problema ni na OI ni ovdje“, objasnio je Đoković.