Obradović rekao Dragiću da ga želi u timu

Obradović rekao Dragiću da ga želi u timu

Partizan muku muči sa povredama, rezultati u ABA ligi daleko su od očekivanih, baš kao i igra u odbrani. Mnogo toga tek treba da se „skocka“, a vrijeme prolazi…

Izostanak povrijeđenog kapitena Kevina Pantera nije se odrazio samo na učinak ekipe na parketu već je poremetio i hierarhiju u timu, evidentno je da crno-bijeli nemaju lidera, a i pokušaji pojedinaca da budu glavni nisu se završavali najsrećnije po sastav Željka Obradovića .

Partizan u rosteru ima 15 igrača, uključujući mladog Savu Drezgića , a od početka sezone zdravstvene probleme imali su ili imaju Mateuš Ponitka , Ognjen Jaramaz , Alen Smailagić , Balša Koprivica , Kevin Panter , Uroš Trifunović i najnoviji na spisku rekovalescenata Aleksa Avaramović .

Ekipa iz Humske je u isto vrijeme i najbolji ofanzivni i najgori defanzivni tim u Evroligi, a i pored toga što u sastavu nema nijednog „čistog“ plejmejkera napad uglavnom ne trpi, međutim, nema tečnosti u igri kao što je to bilo prošle sezone sa Jamom Madarom i Danteom Egzumom . Obradović je više puta naglašavao da će reagovati ako se na tržištu pojavi igrač koji može da donese boljitak njegovoj ekipi, a prema našim saznanjima, crno-bijeli su (ponovo) pokušali da obezbijede potpis Gorana Dragića , u poslednjih deceniju i po jednog od najcjenjenijih evropskih košarkaša u NBA ligi.

Kontakt je uspostavljen, Dragiću je predočeno da ga najtrofejniji evropski trener u istoriji želi u svom timu, međutim, iskusnom košarkašu i dalje je prioritet da se izbori za ugovor u najjačoj ligi svijeta, po mogućstvu u Majamiju gdje mu živi porodica. Saznajemo, takođe, da je Slovenac bio počastvovan Obradovićevim interesovanjem, kao i da ima još neke ponude iz Evrolige, prije svega Olimpije iz Milana, ali kako sada stvari stoje povratak na evropske parkete je na dugom štapu.

Tridesetsedmogodišnji plejmejker je bez angažmana, a poslednji ugovor imao je u Milvokiju u koji je stigao u martu. Minulu sezonu počeo je u Čikagu, a 2021/22. proveo je u Torontu i Bruklinu. U bogatoj karijeri igrao je još za Feniks, Hjuston, Majami, Baskoniju (tokom lokauta u NBA), Olimpiju iz Ljubljane, Mursiju i Slovan.

U regularnom dijelu prošle sezone prosječno je bilježio 5.6 poena i po 1.7 skokova i asistencija, a najbolje partije pružao je 2013/14. u Sansima i 2016/17. u Majamiju kada je bilježio 20.3 poena po utakmici.

Crno-bijeli su tokom leta angažovali Ognjena Jaramaza , Frenka Kaminskog , Pi Džeja Doužera i Mateuša Ponitku , a nedavno je opremu kluba iz Humske zadužio i Bruno Kaboklo .

Partizan u petak u 18.30 časova u 10. kolu Evrolige gostuje Anadolu Efesu , a oba tima imaju učinak 4-5. Obradovićevu ekipu potom očekuju tri meča elitnog klupskog takmičenja Evrope pred svojim navijačima – protiv Panatinaikosa , Monaka i milanske Olimpije .

Klub iz Humske je peti u ABA ligi sa učinkom 5-3.