Obradović po završetku regularne sezone Evrolige: Daleko je Real, prioritet je Zadar

Obradović po završetku regularne sezone Evrolige: Daleko je Real, prioritet je Zadar

Košarkaši Partizana završili su ligaški dio takmičenja u Evroligi pobjedom nad Panatinaikosom sa 83:81, a meč viner je bio Džejms Naneli , uz sjajnu odbranu u poslednjih tridesetak sekundi.

Izabranici Željka Obradovića napravili su još jedan podvig u elitnom takmičenju, iako utakmica nije bila od velikog rezultatskog značaja jer su crno-bijeli obezbijedili plasman u plej-of. Međutim, Atinjani su tokom prvog poluvremena imali višak od 18 poena, tokom poslednjeg kvartala suficit od 11 poena, a na kraju je slavio Partizan.

„ Hvala navijačima na fenomenalnoj podršci koja je bila i ključ uspjeha. Nismo dobro počeli, naprotiv. Panatinaikos je imao ogromnu prednost, ali smo na krilima navijača počeli da igramo na visokom nivou, pojačavali smo stepen agresivnosti iz minuta u minut, na kraju smo imali više koncentracije i sreće. Srećan sam kao i svi u klubu, kao i navijači što smo stigli među osam najboljih timova Evrope “, naglasio je trener Partizana, Željko Obradović , pa nastavio:

„ Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na ostvareno u Evroligi. Stigli smo do nokaut faze, imali najbolju atmosferu kada je elitno takmičenje u pitanju. Poslali smo divnu sliku u Evropu uz zaista sjajan rezultat “.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

„ Podsjećam da samo u decembru imali skor od četiri pobjede uz devet poraza, a dosta utakmica smo mogli da dobijemo. Nismo klonuli duhom, vjerovali smo u rad, bili strpljivi, stigli do 20 pobjeda, sinergija između ekipe i navijača je nevjerovatna, ne samo u Beogradu, nego u svim dvoranama u Evropi. Mi imamo najmanji roster u Evroligi. Ostvarili smo veliki uspjeh, a velika iskušenja nas tek čekaju. Veliki, ali veliki doprinos uspjehu koji smo ostvarili pripadaju svim članovima stručnog štaba i medicinskom timu, koji rade svoj posao besprekorno. U ovom momentu je najvažnije da verujemo u sopstvene mogućnosti “.

Osvrnuo se potom Žoc na oscilacije tokom meča sa Panatinaikosom.

„ Protiv Panatinaikosa smo ponovo pokazali da imamo karakter. Ušli smo u meč nonšalantno, dozvolili rivalu mnogo lakih poena, ali smo na vrijeme shvatili da moramo da se borimo da moramo da se odužimo navijačima na velikoj podršci sa tribina. Momci su dali sve od sebe, na kraju su stigli do trijumfa, do šestog mjesta u Evroligi. Ponosan sam na sve što smo uradili, a vjerujte mi o svemu što se dešavalo u sezoni će se pričati još dugo “.

Crno-bijeli će u četvrtfinalu plej-ofa na Real Madrid. „Kraljevići” su tradicionalno najneugodniji rival za „parni valjak”. Obradović je nedavno ipak uspio da nađe recept za Madriđane.

„ Okršaji sa Realom kreću za desetak dana. Ja ne želim da pričam unaprijed. Zna se šta je i ko je Real. Mi se sada fokusiramo na duel sa Zadrom i taj meč nam je u ovom momentu prioritet “.

Partizan nema vremena za slavlje zbog plasmana među osam najboljih timova na Starom kontinentu, niti vremena da razmišlja o seriji protiv Reala, jer ga očekuju dva meča koja nose prefiks biti ili ne biti kada je riječ o osvajanju pol pozicije pred nokaut fazu u ABA ligi. Partizan gostuje Zadru 17. aprila, a četiri dana kasnije gostuje ekipi Budućnosti. U međuvremenu, Zvezda na svom parketu igra protiv Splita, a gostuje Mornaru i Cedevita Olimpiji.