Obradović i Anđušić: ABA liga je prioritet; Slavković: Dugo smo bez utakmica

Obradović i Anđušić: ABA liga je prioritet; Slavković: Dugo smo bez utakmica

Košarkaši Crvene zvezde su praktično već jednom nogom u finalu ABA lige a njihov najveći rival za tron, Partizan , još nije počeo ni četvrfinalnu seriju. Crno-bijeli su se nakon ispadanja od Real Madrida prestrojili na regionalni kolosijek i večeras u 19 časova će dočekati SC Derbi u prvom meču doigravanja.

„ Primarni cilj koji smo postavili ispred sebe je od početka bila ABA liga, i pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije koji je bio prisutan do sada, možda čak i motivisaniji. Igramo protiv ekipe sa kojom smo i ove i prošle godine odigrali zanimljive utakmice. Studentski centar je uvijek imao izvanredno pripremljene utakmice, tako će očekujem to i ovog puta, s obzirom da su oni imali vremena da se pripreme. Poštovanje prema protivniku i ogromna želja da se krene sa plej-ofom ABA lige ”, poručio je trener Partizana, Željko Obradović .

Zamenik kapitena crno-bijelih, Danilo Anđušić je rekao:

„ Vraćamo se ABA ligi, vraćamo se na plej-of što nam je bio cilj od početka sezone, borba za titulu u regionalnom šampionatu. Studentski centar je u dva navrata protiv nas pokazao da nije naivna ekipa, dobro su vođeni, igraju dobro košarki i sigurno neće biti lako. Mi samo pravom motivacijom i fokusom možemo da otvorimo seriju kako treba, sa pobjedom i da se pripremimo potom za utakmicu u Podgorici. Spremni smo, zaboravili smo sve što se dogodilo u prethodnom periodu, okrećemo se novim ciljevima ”, istakao je Anđušić.

Košarkaši SC Derbija su dugo čekali da odmjere snage sa Partizanom u plej-ofu.

„ Dugo vremena smo bez utakmice i u tom periodu smo najviše radili na nama i našoj igri. Suvišno je pričati o ekipi Partizana i njihovom talentu, jedna su od najboljih ekipa u Evropi. Spremili smo se dobro za njih, skautirali smo ih i pokušaćemo da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Vjerujem da ćemo izaći na teren sa energijom koje sigurno ne manjka. Nadam se da ćemo što duži period biti u egalu i na kraju pokušati da iznenadimo ekipu Partizana ”, rekao je prvotimac SC Derbija, Andrija Slaković .

Utakmica između Partizana i SC Derbija igra se od 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić” u Beogradu. Revanš je na program 18. maja u SC „Morača”. U četvrtfinalu se igra na dvije dobijene utakmice. Ukoliko nakon dva meča rezultat u pobjedama bude neriješen igraće se majstorica u glavnom gradu Srbije, a termin tog eventualnog meča će biti saopšten naknando, ako bude potrebe.

Pobjednik dvoboja između Beograđana i Podgoričana će u polufinalu plej-ofa igrati sa Cedevita Olimpijom . Druga polufinalna serija između Crvene zvezde i Budućnosti krenula je sinoć ubjedljivom pobjedom klub sa Malog Kalemegdana 93:55. Revanš je 23. maja od 20 sati u Podgorici. Ukoliko Budućnost slavi u drugom meču igraće se majstorica u nekadašnjem „Pioniru”, a termin će biti naknadno određen.