NBA pregled: Najbolji blejzersi Nagetsa na tripl-dabl Nikole Jokića

NBA pregled: Najbolji blejzersi Nagetsa na tripl-dabl Nikole Jokića

Nikola Jokić je postigao 36 poena, 12 skokova i 10 asistencija za svoj 13. tripl-dabl sezone u NBA ligi, pošto su domaćini Denver Nagetsi pobedili Portland Trejl Blejzerse sa 122-113 u utorak za njihovu sedmu uzastopnu pobjedu.

Majkl Porter mlađi postigao je 23 poena, Džamal ​​Marej 17, Brus Braun 12, a Aron Gordon je dodao 11 poena i osam asistencija u sezoni za Nagetse, koji su pobjedili 14 uzastopnih utakmica kod kuće.

Damian Lillard je postigao 44 poena — treći put u četiri utakmice dao je 40 ili više — za Trejl Blejzerse, koji su izgubili osam uzastopnih utakmica. Džerami Grant je imao 18 poena, Anferni Simons je dodala 14, a Šedon Šarp je završio sa 13 za Portland, koji je pobedio u prethodna dva takmičenja.

Denver je odigrao utakmicu bez glavnog trenera Majkla Melouna nakon što je u utorak ujutro stavljen u zdravstveni i bezbjednosni protokol. Pomoćnik Dejvid Adelman bio je vršilac dužnosti glavnog trenera. Malone će verovatno propustiti i domaću utakmicu Nagetsa u srijedu protiv Minesota Timbervulvsa.

76ers 120, Klipers 110

Joel Embiid je postigao 28 od svojih 41 poena u prvom poluvrijemenu, a Filadelfija je nastavila uspjeh na gostovanju pobjedom protiv Los Anđelesa.

Tajriz Maksi je dodao 22 poena, a Tobijas Haris 20 protiv svog bivšeg tima dok su 76ersi popravili na 3-0 i započeli putovanje od pet utakmica. Filadelfija je produžila svoj ukupan niz pobjeda na putevima na pet utakmica i pobjedila po osmi put u poslednjih 10 utakmica ukupno. Siksersi su postigli 110 poena u 15. uzastopnoj utakmici, čak i sa Džejmsom Hardenom ograničenim na šest poena pri šutu 1 od 6.

Kavhi Leonard postigao je 27 poena, a Norman Pauel je dodao 16 za Kliperse, koji su izgubili osmi put u 10 utakmica. Pol Džordž iz Los Anđelesa postigao je 13 poena u povratku nakon što je propustio pet utakmica zbog povrede tetive. Terens Man i Ivica Zubac postigli su po 12 poena za Kliperse, koji su završili 2-3 u nizu od pet uzastopnih utakmica kod kuće.

Bucks 130, Raptors 122

Jru Holidej je nadmašio sezonski maksimum koji je postavio dan ranije, postigavši 37 poena, a Milvoki je porazio gostujući u Torontu.

Bobi Portis je zabeležio 27. dabl-dabl u kampanji sa 12 poena i 12 skokova za Milvoki, koji je četvrtu uzastopnu utakmicu odigrao bez Đanisa Antetokumpa (koleno). Holidej je učestvovao u golovnom duelu sa Fredom VanVlitom iz Toronta, koji je dostigao vrhunac sezone sa 39 poena za jedan dan manje od 33 poena u pobjedi Reptorsa u produžetku u Njujorku.

Baksi su vodili 44-34 nakon prve četvrtine, ali su na poluvremenu zaostajali 74-67. Bruk Lopez je postigao 15 poena u trećoj četvrtini, a Grejson Alen je dodao 14 pošto je Milvoki nadigrao Toronto sa 38-23 i došao do prednosti od 105-97. Reptorsi su u četvrtoj četvrtini tri puta bili unutar jednog poena, ali nikada nisu povratili vođstvo.

Sparsi 106, mreže 98

Keldon Džonson je postigao rekordnih 36 poena i 11 skokova, dok je domaćin San Antonio uradio dovoljno da pobedi Bruklin koji mu je nedostajao.

Džeremi Sočan je postigao 16 poena, sve u prvom poluvremenu, za San Antonio, koji je prekinuo niz od pet poraza. T.J. Voren je imao 19 poena za Netse, koji su igrali bez Kevina Duranta (uganuće desnog kolena) i Kajrija Irvinga (bol u desnom potkolenici). Bruklin je ostvario treći uzastopni poraz uprkos tripl-dabl-u — 10 poena, 10 skokova i 11 asistencija — od Bena Simonsa.

Bruklin se približio na četiri poena na polaganje Simmonsa sa 7:48 do kraja i bio je blizu 99-94 kada je Kari imao povratni obruč sa 2:16 do kraja. Međutim, Sparsi su igrali u nastavku, dok je Džonson pogodio trojku sa 57,3 sekunde zaostatka, a Tre Džons je napravio par slobodnih bacanja na 29,9 sekundi do prednosti od osam poena.