NBA liga: Jokić ispisao istoriju

NBA liga: Jokić ispisao istoriju

Denver je još jednom pokazao da je daleko bolji tim od Minesote, bili su ubedljivi i u drugoj utakmici, pa na sever nose maksimalnu prednost. Bučna publika je nosila tim, Jokić je bio inspirisan, 27 poena, po devet skokova i asistencija, blistao je Džamal Marej sa 40 poena. Pogodio je 13 od 22 šuta, šest trojki, dodao pet asistencija i par ukradenih lopti. Dobri su bili Gordona sa dabl-dablom 16 poena, 10 skokova, Majkl Porter je dodao takođe ubacio 16 koševa. Na drugoj strani Edvards fenomenalan, 41 poen, novi rekord franšize u plej-ofu. Ostao je bez nagrade, nije imao pravu podršku. Tauns opet očajan ofanzivno, sa 10 poena, imao je 12 skokova. Gobert 19 poena, 8 skokova, ne vredi protiv Jokića Francuz nema rešenje. Inače, Denver je dozvolio da se „Vukovi“ približe posle -21, ali su na kraju završili posao i napravili novi korak ka polufinalu Konferencije.

Inače, Nikola Jokić je postao prvi igrač i istoriji koji je u startnih 50 mečeva u plej-ofu zabeležio učinak od 25+ poena, 10+ skokova i 5+ asistencija, nastavlja da piše istoriju…

Memfis je podigao glavu nakon poraza na startu serije. Grizliji su spustili Lejkerse na 93 poena. Ovo je propušte šansa za goste jer rival nije mogao da računa na Dža Moranta. Sa druge strane, nisu računali sa Havijerom Tilmanom. On je izabrao najbolji mogući trenutak za Memfis da odigra meč karijere, 22 poena, 13 skokova. Odlični centar sa Mičigena ima poseban značaj u ovoj seriji, Grizliji ne mogu da računaju na Stivena Adamsa, kao i na Brendona Klarka. Defanzivni igrač godine Džaren Džekson Džunior je u pobedu ugradio 18 poena, Dez Bejn koš manje. Na drugoj strani, Lebron 28 koševa i 12 skokova, junak startne pobede Rui Hačimura je ponovo bio dobar sa 20 koševa. Posle odlične prve utakmice, Entoni Dejvis je zakazao, 4 od 14 za 13 poena, imao je osam uhvaćenih lopti. Previše grešaka na startu uvele su goste iz El-Eja u probleme, najviše što su se spustili je -6 i to tri minuta pre kraja, usledila je nova serija Grizlija koji su mirno priveli meč kraju. Serija se u subotu nastavlja na Pacifiku.

Baksi su uzvratili Majamiju i to bez Adetokumba. Zasuli su Majami trojkama, čak 25. Lopez je ubacio 25 poena, Holidej 24, dok je Pat Konaton koji nije igrao u prvoj utakmici, sasuo šest trojki za 22 poena. Takva šuterska predstava je bila previše za Majami. Milvoki je inače izjednačio rekord Kavsa od 25 trojki, najbolja šuterska predstava iz 2016. U pitanju je istočno polufinale protiv Atlante, druga utakmica, kada je Džej Ar Smit ubacio sedam trojki, Kajri i Lebron po četiri. U svakom slučaju, Baksi su bili na +36 u trećoj četvrtini, na kraju je Hit malo ublažio poraz. Ako se pogleda statistika ove sezone, MIlvoki je na 11-8 skoru bez Janisa, ali se nadaju da će ga imati za subotu kada se serija nastavlja na Floridi.

Rezultati:

Memfis – Lejkers 103:93 (1:1) Milvoki – Majamu 138:122 (1:1) Denver – Minesota 122:113 (2:0)