Nakon napetog prvog seta Đoković ipak uspio da pobijedi protivnika

Nakon napetog prvog seta Đoković ipak uspio da pobijedi protivnika

Đoković je odigrao prvi meč posle više od mesec dana i pobijedio je u drugom kolu Monte Karla kvalifikanta Ivana Gahova sa 7:6(5), 6:2

Nije najbolji teniser svijeta blistao, ali najvažnije da je uspješno preskočio prvu prepreku. Vidjelo se da Srbinu nedostaju mečevi, ali treba pohvaliti i ruskog igrača koji je veoma motivisano odigrao protiv čovjeka koji ima 1045 pobeda više od njega na ATP turu.

Prvi set je bio veoma napet i izjednačen. Gahov je prvi stigao do brejka i poveo je sa 3:4. Ipak, Nole je već u narednom vratio izgubljeno. Uvodni dio meča morao je da bude odlučen u taj-brejku, a tu se bolje snašao osvajač 22 grend slem titule, prije svega presudilo je njegovo veliko iskustvo.

Kolika se borba vodila u prvom setu najbolje pokazuje to da je on trajao čak 70 minuta. No, na kraju je tu bitku dobio Đoković, iako je morao mnogo da radi.

U drugom dijelu meča promijenila se slika. Nije Novak zablistao, ali podigao je nivo igre. Napravio je dva brejka i prije svega postao dosta sigurniji na svoj servis.