Najrealnije da odlučuje peta utakmica: Crno-bijeli se vratili nakon 0-2

Najrealnije da odlučuje peta utakmica: Crno-bijeli se vratili nakon 0-2

Odbojkaši Partizana u velikoj drami su u utorak pobijedili Crvenu zvezdu i izjednačili rezultat na 2-2 u pobjedama u finalnoj seriji plej-ofa šampionata Srbije. Bojan Janić , trener crno-bijelih, govorio je u dramatičnoj pobjedi svoje ekipe, ali i predstojećoj spektakularnoj odlučujućoj utakmici.

Partizan je u utorak pobijedio rezultatom 3:2 (25:23, 27:25, 22:25, 22:25 i 15:13) u zemunskoj hali Master.

„ Imali smo fantastičnog Miliju Mrdaka. Ne znam koliko je imao poena ovako ‘iz glave’, ali vjerovatno previše. Ostali momci su bili gore-dolje. Zvezda ima konstantnog Duleta Nikolića, koji je nerješiv za nas. Naravno, igraju svi momci, svako ima svoj kvalitet. Nestvaran rolerkoster, prvi set, pa drugi – ludački. Na kraju se završava sa ovim petim setom, gdje mi vodimo 13:7, a dolazimo do 13:12. Mislim da je najrealnije da se ode u petu utakmicu, posle svega prikazanog “, govorio je Bojan Janić o najefikasnijem igraču svog tima koji je duel završio sa 32 osvojena poena.

„ Zvezdi moram najiskrenije da čestitam na svemu što radi. Ekipa koju vrlo dobro vodi moj kolega Jevtić, on je pravi vojnik. Ne padaju nikada, a ako padnu, brzo se vrate u utakmicu. Svaka im čast… Peta utakmica? Duboko vjerujem u svoje momke. Nema prednosti. Vidjeli ste i u utorak veče. Trebalo je mi da izgubimo i prvi set, pa drugi, onda peti na kraju kad su nas stigli. Bila je strašna frka ko će šta da prođe, ali, isčupali smo se. Nema psihološke prednosti, samo će odučiti veća želja “, zaključio je trener crno-bijelih.

Hoće li Partizan odbraniti titulu ili će Zvezda uspeti da na tronu smeni „vječitog rivala“? Odluka pada u petak od 19 časova, a domaćin će biti crveno-bijeli.