Nadal se prijavio za Lejver kup u Berlinu

Nadal se prijavio za Lejver kup u Berlinu

Rafael Nadal je poslednje dvije godine igrao na kašičicu a sada izgleda želi da to nadoknadi. Iako je do prije neki dan stalno otkazivao učešća na takmičenjima, odjednom je promijenio strategiju. Igraće na mastersu u Madridu ove nedelje, a prijavio se i za Lejver kup u Berlinu od 20. do 22. septembra.

“ Veoma sam srećan što ću ponovo igrati za ekipu Evrope ”, istakao je Španac.

“ Imam neka specijalna sjećanja na ovo takmičenje, uključujući i oproštaj Rodžera Federera prije dve godine u Londonu ”, dodao je Nadal.

Rafa je tada poslednji put igrao, a mnogi smatraju da sada želi da se oprosti i od ovog takmičenja. Federer je baš na Lejver kupu odigrao poslednji duel u karijeri, i to u dublu sa Nadalom. Švajcarac je jedan od suvlasnika takmičenja tako da je sigurno i on učestvovao u odluci da se pozove njegov veliki rival.

“ U ovom trenutku svoje karijere, želim da izađem na teren i svaku priliku maksimalno iskoristim. Ekipna takmičenja uvijek donose nevjerovatno iskustvo a ja sam uvijek uživao da igram za ekipe. Jedva čekam da dođem u Berlin i pomognem Evropi da vrati titulu u Lejver kupu“.

Prije Nadala igranje u Timu Evrope su već potvrdili Karlos Alkaras , Danil Medvedev i Aleksander Zverev . Čekaju se još dvojica, jer svaka ekipa ima šestoricu članova.

„ Rafa je apsolutna legenda našeg sporta i pravi šampion u svakom smislu te riječi “, nije Bjern Borg , selektor Evropljana, krio koliko je zadovoljan zbog njegovog pristanka da igra.

„ On voli da igra Lejver kup i za nas je nevjerovatno da u ekipi već imamo njega, Karlosa, Danila i Sašu “, dodao je Šveđanin.

Ekipa Svijeta je do sada prijavila trojicu igrača: Aleksa de Minora, Tejlora Frica i Tomija Pola . Lejver kup se igra od 2017. i Evropa je pobjeđivala sve do pretprošle godine, kada se ratna sreća okrenula.

Novak Đoković je poslednji put igrao baš u Londonu 2022, a još postoji mogućnost da prihvati poziv i zaigra u Berlinu. Otežavajuća okolnost je što se Lejver kup igra u veoma nezgodnom terminu, posle Ju-Es opena i Dejvis kupa.

Riječ je o egzbicionom meču, za koji učesnici dobijaju premije.