Murinjo će posle žalbe voditi Romu protiv Juventusa

Murinjo će posle žalbe voditi Romu protiv Juventusa

Trener AS Rome Žoze Murinjo moći će da sedi u zemunici za njihov okršaj protiv Juventusa u nedelju nakon što mu je zabrana na dve utakmice privremeno suspendovana nakon žalbe, saopštio je u subotu Fudbalski savez Italije (FIGC). .

Murinjo je suspendovan na dve utakmice i kažnjen sa 10.000 evra (10.632 dolara) zbog svoje eksplozivne reakcije na isključenje u porazu njegove ekipe od 2-1 od Kremoneza koji mu je pretio ispadanje u utorak.

Nakon žalbe koju je uložila Roma, italijanski sportski apelacioni sud je privremeno suspendovao i zabranu i novčanu kaznu do sledećeg ročišta 10. marta, kako bi istraga o incidentu bila zatvorena, navodi se u saopštenju FIGC.

U istrazi, koju vodi Federalno tužilaštvo, nedostaju pojašnjenja četvrtog zvaničnika Marka Sere, dodaje se u saopštenju.

Murinjo, kome je arbitar Marko Pičinini dao naredbe za marš, rekao je da je njegova reakcija izazvana tretmanom četvrtog sudije.

Italijanski sportski apelacioni sud pozvao je Federalno tužilaštvo da zatvori istragu u naredna tri dana, saopštio je FIGC.