Modrić potpisao novi ugovor sa Realom i dobio kapitensku traku

Modrić potpisao novi ugovor sa Realom i dobio kapitensku traku

Hrvatski fudbaler Luka Modrić postao je kapiten evropskog i španskog prvaka Real Madrida, dok će mu Španac Dani Karvahal biti zamjena, potvrdio je klub.

Prethodno je Real Madrid objavio i da je s 39-godišnjim Modrićem produžio ugovor za godinu dana, do 30. juna 2025.

Modrić i Karvahal su igrači as najdužim stažem u prvoj ekipi Real Madrida, a godine provedene u njoj su kriterijum izbora kapitena.

Modrić je preuzeo kapitensku traku od Naća Fernandeza koji je po isteku ugovora napustio klub. Modrić i Naćo su najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj historiji Real Madrida. Obojica su osvojila po 26 pehara.

Real Madrid, koji je prošle sezone postao prvak Španije i Evrope, u nadolazećoj sezoni će se boriti za sedam naslova. Uspije li osvojiti barem jedan, kapiten hrvatske reprezentacije će se izdvojiti kao igrač s najviše titula. Osvojio je s Realom šest Liga prvaka, pet klupskih svjetskih prvenstava, četiri evropska Superkupa, četiri naslova prvaka La Lige, dva Kupa kralja i pet španskih superkupova.

Modrić je na Santiago Bernabeu stigao u ljeto 2012. i od tada odigrao 534 utakmice. Time je postao treći stranac po broju nastupa nakon francuskog napadača Karima Benzeme i brazilskog beka Marsela te ukupno četrnaesti igrač po odigranim utakmicama kada se ubroje Španci. Na vrhu je nekadašnji napadač Raul sa 741 utakmicom, prenijela je Hina.