Milan nakon dvije godine bolji od Intera, Gabija sačuvao Fonseku

Milan nakon dvije godine bolji od Intera, Gabija sačuvao Fonseku

Uoči večerašnjeg derbija sa Interom, trener Milana, Paulo Fonseka je bio na ivici otkaza – „rosoneri“ su u Seriji A imali samo pet bodova, na startu Lige šampiona su izgubili od Liverpula (3:1), pa su mediji na Apeninima pisali da je pobjeda nad gradskim rivalom uslov kako bi Portugalac sačuvao posao.

A čini se da je nakon večerašnjeg meča Fonseka sačuvao posao, makar još neko vrijeme – Milan je savladao „neroazure“ 2:1 i stigao do prve pobjede nad gradskim rivalom nakon šest vezanih poraza u svim takmičenjima. Posljednji trijumf nad Interom, Milan je upisao 3. septembra 2022. godine.

Milan je večeras prvi imao šansu, a prvi je i stigao do pogotka. Somer je u 6. minutu odlično zaustavio Moratu, ali ništa nije mogao u 10. minutu, kada je Pulišić, nakon sjajnog solo prodora zatresao mrežu.

Tri minuta nakon primljenog gola prvu šansu je imao i Inter, ali je Lautaro sa desetak metara šutirao preko gola.

Aktuelni šampion je izjednačio u 28. minutu – Barela je promijenio stranu, pronašao Dimarka, koji je nakon kombinacije sa Lautarom savladao Menjana i izjednačio.

Do kraja prvog poluvremena je šansu propustio Tiram, da bi početkom drugog poluvremena Somer zaustavio Leaa.

Uslijedio je period nešto mirnije igre, a onda su zaprijetili „rosoneri“ – Ejbraham je bio neprecizan nakon dodavanja Rejndersa, a onda je Leao pokušao da realizuje kontru, ali je Somer još jednom dobro reagovao.

Na drugoj strani je Lautaro nakon centaršuta Bastonija šutirao sa oko 10 metara, ali je i njega Menjan zaustavio, da bi konačan rezultat postavljen u 89. minutu – „rosoneri“ su imali prekid, Rejnders je centrirao, a Gabija postigao gol glavom, stavio tačku na utakmicu i vjerovatno sačuvao posao Fonseki.