Mik Šumaher će se udvostručiti kao rezerva Meklarena F1

Mik Šumaher će se udvostručiti kao rezerva Meklarena F1

Sin Mihaela Šumahera Mik mogao bi ove sezone voziti Meklaren ako bi timu Formule jedan zatrebao zamjenik za redovne trke Landa Norisa i Oskara Pjastrija.

Žestoki rivali velikog Ferarija Majkla tokom njegovih zlatnih godina u italijanskom timu, Meklaren je u sredu rekao da će moći da pozovu Mikove usluge u okviru ugovora sa dobavljačem motora Mercedesom.

Ovaj 23-godišnji Nemac pridružio se Mercedesu kao rezerva sedmostrukom svetskom šampionu Luisu Hamiltonu i Džordžu Raselu nakon što je na kraju prošle sezone izgubio mesto u trci sa Hasom koji je pokretao Ferari.

„Dobrodošao u porodicu, Mik“, napisao je Meklaren na Tviteru, ističući i da je novi direktor tima Andrea Stela prethodno bio inženjer performansi Mihaelu Šumaheru u Ferariju.

Meklaren je prošle sezone imao ugovor o podeli rezervi sa Alpinom u vlasništvu Renoa, kada je Australijanac Pjastri bio treći vozač Alpina.

Meklaren je zatim dobio spor oko ugovora sa Alpinom da bi se Pjastri ove godine takmičio za njih.

Mercedes i Vilijams su prošle sezone delili Nika de Vrisa kao rezervu, a holandski vozač sada zbog trke sa AlphaTauri u vlasništvu Red Bula.

Meklaren je takođe ugovorio šampiona IndiCara iz 2021. Aleksa Palua na rezervnu ulogu gde to dozvoljavaju rasporedi Španca. Deset od 23 zakazana F1 velika nagrada okršaja sa IndiCarom.