PSŽ povećava vođstvo u Ligi 1

PSŽ povećava vođstvo u Ligi 1

Lionel Mesi je postigao gol u drugom poluvrijemenu i pomogao Pari Sen Žermenu da se oporavi od lošeg početka i poveća vođstvo u Ligi 1 na privremenih osam bodova uz pobedu kod kuće od 2:1 u subotu.

Mesi je posle pauze pogodio pobednika svojim trećim golom u poslednjih pet ligaških utakmica, čime je PSŽ postigao 54 boda iz 22 utakmice.

Ašraf Hakimi je poništio otvaranje Branka van den Bumena u prvom poluvremenu za tim Kristofa Galtijea, koji je pobedio samo u dva od poslednjih pet mečeva u Ligi 1.

Rezultat je ostavio Tuluz na 12. mestu sa 29 bodova.

Olimpik iz Marseja je drugi sa 46 bodova pre nego što je u nedelju ugostio Nicu, a trećeplasirani RC Lens putuje na Stad Brestois.

Bez Nejmara i Kilijana Mbapea, obojica povređenih, Mesija je pratio Hugo Ekitike u napadu sa Vitinjom odmah iza.

Renato Sančeš je bio na sredini terena nakon suspenzije Marka Veratija, ali je portugalski reprezentativac napustio teren u suzama nakon što je zadobio povredu butine u 12. minutu.

Van den Boomen je potom otvorio gol u 20. minutu fino izvedenim slobodnim udarcem koji je ostavio Đanlugija Donaruma sa obe noge zaglavljene u zemlji.

Markinjos je izveo slobodan udarac Mesija, da bi njegov odbijanje pogodio stativu 12 minuta pre odmora, ali je Hakimi bio precizniji pet minuta kasnije sjajnim pokušajem van kaznenog prostora.

Mesi je zatim zavio još jedan u donji ugao van terena u 58. minutu i ​​odlučno doveo PSŽ u prednost, približivši se još jednom u nadoknadi vremena i pogodio stativu.