Mbape odbacuje „uzaludne“ ismjevanja argentinskog golmana Martineza na Svjetskom prvenstvu

Mbape odbacuje „uzaludne“ ismjevanja argentinskog golmana Martineza na Svjetskom prvenstvu

Francuski napadač Kilijan Mbape odbacio je izrugivanje argentinskog golmana Emilijana Martineza posle finala Svetskog prvenstva, rekavši da nije „trošio energiju na tako beskorisne stvari” dok je čekao povratak saigrača iz Pari Sen Žermena Lionela. Mesi.

Mbape je postao drugi igrač koji je postigao het-trik u finalu Svetskog prvenstva pošto je uvukao svoju zemlju u meč duplom u drugom poluvremenu i kaznom za produžetke, što i dalje nije bilo dovoljno pošto je Argentina pobedila u raspucavanju.

Tokom veselog povratka u Argentinu, grupa navijača zapalila je improvizovani poklopac kovčega ukrašen krstom i slikom Mbappea. Martinez je držao bebu igračku na kojoj je bilo Mbappeovo lice tokom parade autobusa na otvorenom kroz glavni grad 23. decembra.

„Proslava, to nije moj problem. Ne trošim energiju na tako uzaludne stvari“, rekao je Mbappe novinarima nakon što je pretvorio dodatni penal i doveo PSŽ-u do pobede od 2-1 nad Strazburom u svojoj prvoj utakmici Lige 1 posle finale Svjetskog prvenstva.

„Ono što mi je važno je da dam sve od sebe za svoj klub i radujemo se što će se Leo (Mesi) vratiti i nastaviti da postiže golove i pobeđuje u mečevima.

Liderski PSŽ sada ima osam bodova više od drugoplasiranog Lensa, koji kasnije u četvrtak gostuje u Nici.

Upitan o kapitenu Argentine, osvajaču Svjetskog prvenstva, Mesiju, koji će se vratiti u pariski klub posle Nove godine, Mbape je rekao da mu je čestitao posle finala.

„Njemu je to bio životni cilj, i meni, ali nisam uspeo, tako da uvek moraš da ostaneš dobar sportista“, rekao je on.

Trener Aston Vile Unai Emeri rekao je u petak da će razgovarati sa Martinezom o stavu golmana tokom proslave Svjetskog prvenstva kada se vrati u klub sa Midlendsa.