Lučić se oprostio od reprezentacije: Mislim da sam gotov sa tom idejom

Lučić se oprostio od reprezentacije: Mislim da sam gotov sa tom idejom

Ko bi rekao da je Vladimir Lučić napunio 35 godina, a danas će se pojaviti pred navijačima Partizana u Beogradskoj areni.

Ostao je u divnom sjećanju beogradskim crno-bijelima, imajući u vidu da je bio i kapiten.

Ipak, sada je član Bajerna i kaže da mu je tamo lijepo.

„Da li je to samo činjenica da mi je bilo lijepo? Imali smo neke sjajne momente, osvojili prve titule u klupskoj istoriji, stigli do petog meča u plej-ofu Evrolige. Tako da su očekivanja kluba bila identična onim mojim. Porodica je ovdje odrasla, tako da nema razloga da mijenjam sredinu. Sve mi je u Minhenu, i na terenu i van njega“, rekao je Vladimir Lučić.

Kakve su šanse da ostane u Bajernu i nakon ove sezone imajući u vidu da mu na kraju sezone ističe ugovor?

„Bilo je ponuda, pogotovo posle dobrih sezona, kada sam bio dio prvog ili drugog najboljeg tima Evrolige. Ali sam gledao uvijek širu sliku – moju porodicu i djecu. Nisam htio da ih selim, i sada ne razmišljam više o tome. Ovo je moja poslednja godina ugovora, veteran sam i najstariji u timu. Ljeto je i dalje daleko, moram da budem zdrav, tako da je još daleka priča oko produžetka ugovora“, rekao je on.

Doskorašnji selektor Srbije Svetislav Pešić je Vladimira Lučića apostrofirao nekoliko puta kao veoma bitnog košarkaša u njegovom sastavu, ali zbog povreda je propustao okupljanja u prethodnom periodu.

Sada, imajući u vidu njegove godine, čini se da je kraj.

„Mislim da sam gotov sa tom idejom“, rekao je gostujući na sajtu „Basket News“.

Vladimir Lučić je sa reprezentacijom Srbije osvajač srebra sa EP 2017. godine, a poslednji put je nosio dres sa državnim grbom na EP 2022. godine.